14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Yo! Home: Δεν είναι σκηνικό, είναι ένα σπίτι που δε θα πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει

    Εμπνευσμένο από τα “σκηνικά” που χρησιμοποιούνται σε θεατρικές παραστάσεις, το “Yo! Home” είναι η πιο ιδιαίτερη κατοικία που μπορείς να φανταστείς.


    Στην ουσία, αποτελεί μία διαφορετική φιλοσοφία για το πώς μπορεί να είναι ένα “αστικό διαμέρισμα”, αξιοποιώντας το χώρο περισσότερο απ’ όσο έχεις συνηθίσει να βλέπεις, με δωμάτια που μπορούν να “κρυφτούν” όταν δεν τα χρησιμοποιείς. Το πιο ξεχωριστό παράδειγμα της σχεδίασής του είναι το “κρεβάτι-ασανσέρ”, το οποίο μπορεί να ανέβει στην οροφή αποκαλύπτοντας ένα… σαλόνι.

    To “Yo Home” αποτελεί ιδέα του Simon Woodroffe, του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από τα “Yo! Sushi” και “Yotel”. Έκανε την πρεμιέρα του πριν λίγες ημέρες σε έκθεση design στο Λονδίνο και αποτελείται, ουσιαστικά, από δώδεκα κινούμενα μηχανικά μέρη. Τέσσερα δωμάτια (καθιστικό, υπνοδωμάτιο, κουζίνα/τραπεζαρία και γραφείο συν δύο cinemas και ένα ξεχωριστό δωμάτιο για φιλοξενούμενο ή μελέτη) όλα αυτά σε ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων.

    Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο εγχείρημα που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού, το οποίο, πάντως, θα θέλαμε πολύ να το δούμε να “προχωράει” πολύ περισσότερο από μία δημιουργική ιδέα…

    Δείτε περισσότερα γι’ αυτό στο yo.co.uk


    Πηγή: Twisted Sifter

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles