22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Υποβάλλονται έως αύριο οι δεσμευτικές προσφορές από VODAFONE, WIND και PCCW Global για απόκτηση της Cyta Ελλάδος

    cyta_building

    Αύριο Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται εκτός απρόοπτου, να κατατεθούν στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου από εκπροσώπους των ενδιαφερομένων εταιρειών οι δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση της Cyta ελλαδας. Όπως εκτιμάται το ΔΣ της Cyta θα κάνει αποδεκτό ένα τίμημα που θα είναι οπωσδήποτε μεγαλύτερο από το ύψος των δανείων της Cyta Ελλάδος τα οποία ανέρχονται στα 60 εκατ. ευρώ.

    Οι έως τώρα ενδείξεις και πληροφορίες συντείνουν στην εκτίμηση ότι η πρόταση της Vodafone θα αφορά την κατά 100% εξαγορά της Cyta Ελλάδος ενώ από πλευράς Wind το πιθανότερο σενάριο θα είναι η δημιουργία ενός νέου σχήματος με  ανταλλαγή μετοχών, το όποιο στην συνέχεια θα ενσωματωθεί στην Wind.

    Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης αν η PCCW Global, (βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom (HKT), κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Χονγκ Κονγκ) η οποία έχει καταθέσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον θα προσέλθει για να καταθέσει δεσμευτική προσφορά και τι θα αφορά αυτή.

    Στην αγορά των τηλεπικοινωνιών ωστόσο η υπόθεση Cyta θεωρείται πως θα κλείσει με αγοραστή είτε την Wind η οποία θα προσθέσει στον ετήσιό της τζίρο των 490 εκατ. ευρώ, 90 εκατ. (τα έσοδα της προς πώληση εταιρείας) είτε τη Vodafone η οποία έχει ετήσιο τζίρο της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ. Τα προαναφερόμενα νούμερα κάνουν στελέχη της αγοράς να σημειώνουν ότι για τη Wind είναι σημαντικότερο (ίσως και επιτακτικότερο) να ενσωματώσει τη Cyta Ελλάδος, από ό,τι για τη Vodafone, με τις δύο πλευρές πάντως να μεταδίδουν ότι στην κούρσα της διεκδίκησης εισέρχονται με το ίδιο αυξημένο ενδιαφέρον. Να σημειωθεί ότι οι όποιες αποφάσεις για την τύχη της Cyta Hellas θα πρέπει να περάσουν και από την κυπριακή βουλή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles