22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Υψώνει ανάστημα το cast του Lord of the Rings! Δείτε την ανακοίνωση που “χτυπά” το ρατσισμό

    Η υπερπαραγωγή της Amazon “The Lord of the Rings: The Rings of Power” αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο «δυνατά» προγράμματα της φετινής χρονιάς, τo cast όμως, ήδη από τα πρώτα trailers που βγήκαν στον «αέρα», έχει έρθει αντιμέτωπο με αρκετά ρατσιστικά σχόλια. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι αρκετοί ηθοποιοί που έρχονται να ενσαρκώσουν χαρακτήρες από το μαγικό κόσμο του Tolkien είναι έγχρωμοι, με αποτέλεσμα να έχουν δεχτεί πολλά οργισμένα σχόλια, κυρίως στο YouTube. Οι ηθοποιοί όμως αποφάσισαν να μην κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και να προχωρήσουν σε μια ανάρτηση που γνωστοποιεί το θέμα.

    Η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

    «Εμείς, το καστ του Rings of Power, στεκόμαστε μαζί με απόλυτη αλληλεγγύη και ενάντια στον αδυσώπητο ρατσισμό, τις απειλές, την παρενόχληση και την κακοποίηση που υφίστανται καθημερινά κάποιοι έγχρωμοι ηθοποιοί μας. Αρνούμαστε να το αγνοήσουμε ή να το ανεχτούμε. Ο R.R Tolkien δημιούργησε έναν κόσμο που, εξ ορισμού, είναι πολυπολιτισμικός. Έναν κόσμο στον οποίο ελεύθεροι λαοί από διαφορετικές φυλές και πολιτισμούς ενώνονται μαζί για να νικήσουν τις δυνάμεις του κακού. Το Rings of Power αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό. Ο κόσμος μας δεν ήταν ποτέ μόνο λευκός, η φαντασία δεν ήταν ποτέ μόνο λευκή, η Μέση Γη δεν είναι μόνο λευκή. Οι BIPOC ανήκουν στη Μέση Γη και είναι εδώ για να μείνουν».

    Στο πλευρό των πρωταγωνιστών της σειράς στέκονται και αγαπημένοι ηθοποιοί από τις επικές ταινίες Lord of the Rings που είδαμε από τον Peter Jackson. Φορώντας λευκά T-shirts με αυτιά ξωτικών κάθε χρώματος σημειώνουν: «Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι εδώ»!

    Διαβάστε επίσης:

    Μοναδική προσφορά! Ένας μήνας Disney+ μόνο 1,99 € (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles