20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Ύστερα από τα μυριάδες προβλήματα… Στην ελεύθερη τηλεόραση του ANT1 το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κάταρ!

    Χωρίς αμφιβολία, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ αποτελεί το αθλητικό γεγονός της χρονιάς, το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο. Φέτος για πρώτη φορά ο όμιλος ΑΝΤ1 που είχε αποσπάσει τα δικαιώματα της προβολής της διοργάνωσης από την FIFA επιχείρησε να δημιουργήσει ένα είδος «υβριδικών» μεταδόσεων συνδυάζοντας το streaming περιεχόμενο από την πλατφόρμα του ANT1+, με μεταδόσεις στο ελεύθερο πανελλήνιας εμβέλειας κανάλι του. Όπως αποδείχθηκε τελικά η πλατφόρμα ΑΝΤ1+ λόγω τεχνικών προβλημάτων, δεν ήταν έτοιμη να υποδεχθεί το βάρος των χιλιάδων Ελλήνων τηλεθεατών (οι οποίοι μάλιστα πλήρωσαν και ένα ποσό για να απολαύσουν τα κόλπα της στρογγυλής θεάς), για αυτό και από τον πρώτο κιόλας αγώνα εμφανίστηκαν τεράστια προβλήματα στη μετάδοση.

    Πολλοί ήταν οι χρήστες που συνδέονταν στην πλατφόρμα την Δευτέρα που μας πέρασε για να παρακολουθήσουν  τον αγώνα ανάμεσα στην Αγγλία και στο Ιράν και το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να σκορπίσει… απογοήτευση, καθώς ερχόντουσαν αντιμέτωποι με… μαύρες οθόνες, αιφνίδιες αποσυνδέσεις και παγωμένη εικόνα (στο Twitter ως είθισται επικράτησε ένα μικρό πάρτι). Τα τεχνικά προβλήματα δεν μπόρεσαν τελικά να επιλυθούν ούτε στον αγώνα που ακολούθησε (Ολλανδία – Σενεγάλη) λίγες ώρες αργότερα και έτσι τα στελέχη του ANT1 θέλησαν να αλλάξουν το μοντέλο προβολής των αγώνων (υπάρχουν και σχετικές συμφωνίες με την FIFA), αφήνοντας την συνδρομητική streaming πλατφόρμα απέξω και αποφασίζοντας την ελεύθερη προβολή των αγώνων, μέσω της ελεύθερης τηλεοπτικής συχνότητας του ANT1 και του Μακεδονία TV. Ωστόσο, από τη στιγμή που το Μακεδονία TV δεν κατέχει άδεια πανελληνίας εμβέλειας, η μόνη λύση τελικά λύση που προκρίθηκε είναι οι αγώνες να προβάλλονται αποκλειστικά από το κανάλι του ANT1.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα στην φάση των ομίλων προβάλλονται 4 αγώνες (στις 12:00 – 15:00 – 18:00 και 21:00), πράγμα που σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι του προγράμματος στο κανάλι του Αμαρουσίου θα πρέπει να βρουν τρόπους για να «χωρέσουν» τους αγώνες με το ψυχαγωγικό και ενημερωτικό πρόγραμμα. Αυτό από μόνο του αναμένεται να δημιουργήσει έντονο πρόβλημα στις διάφορες εμπορικές συμφωνίες που έχει συνάψει το κανάλι, καθώς θα κληθεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους διαφημιζόμενους. Τουλάχιστον οι λάτρεις του ποδοσφαίρου σίγουρα θα αισθάνονται κερδισμένοι από τα παραπάνω γεγονότα, καθώς πλέον δεν θα χρειάζεται να καταβάλλουν τον οβολό τους για να απολαύσουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles