16.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    “Ζαλίζει” το budget του Joker 2 – Πόσο στοίχησε το sequel Folie à Deux;

    Το 2019, η ταινία Joker βγήκε στους κινηματογράφους και ο Phoenix άφησε «άφωνους» τους θεατές με την ερμηνεία του, κερδίζοντας το περιβόητο χρυσό αγαλματίδιο. Ήταν δεδομένο ότι οι σινεφίλ ήθελαν να δουν ένα sequel και μετά από αρκετές συζητήσεις προέκυψε τοJoker 2, δηλαδή το Joker: Folie à Deux, στο οποίο, εκτός από το Joaquin Phoenix, θα δούμε και τη Lady Gaga.

    Πόσα χρήματα θα κοστίσει το Joker 2;

    Τις τελευταίες ώρες αποκαλύφθηκε το διαθέσιμο budget της νέας ταινίας Joker, το οποίο είναι αισθητά υψηλότερο σε σχέση με αυτό της πρώτης ταινίας. Σίγουρα το ποσό δεν είναι… αμελητέο.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety, η επερχόμενη ταινία της DC με τον Οσκαρικό νικητή Joaquin Phoenix έχει έναν προϋπολογισμό της τάξεως των 200 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή πολύ υψηλότερο από τον προϋπολογισμό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων της επιτυχίας του 2019. Επιπλέον, ο πρωταγωνιστής Phoenix, φημολογείται ότι αμοίβεται με 20 εκατομμύρια δολάρια για τη δεύτερη συμμετοχή του ως Clown Prince of Crime, ενώ η νέα συμπρωταγωνίστριά του, η Lady Gaga, αποκομίζει 12 εκατομμύρια δολάρια για τον ρόλο της ως Harley Quinn.

    Το Joker του 2019 ήταν ένα αξιόλογο φιλμ εμπνευσμένο από τον Martin Scorsese, που δεν έχει καμία σχέση με το DCEU του Zack Snyder. Η ιστορία ακολούθησε τον κωμικό της Gotham City, Arthur Fleck (Phoenix), παρουσιάζοντας την κατάρρευσή του και την τρέλα που οδήγησε στη μεταμόρφωσή του σε Joker. Το θρίλερ με μετριοπαθή προϋπολογισμό απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και αποτέλεσε μια εισπρακτική επιτυχία που έφερε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως.

    Ενώ οι λεπτομέρειες για την πλοκή του Joker: Folie à Deux παραμένουν άγνωστες, αναμένεται να συνεχίσει από εκεί που έμεινε η προηγούμενη ταινία, με τον Fleck φυλακισμένο στο Arkham Asylum. Ο ήρωας διασταυρώσει τις διαδρομές του με την ψυχίατρο που γίνεται φίλη του. Αρκετά έχει σχολιαστεί η απόφαση του σκηνοθέτη Todd Phillips να προχωρήσει σε μια μουσική θεματική εμπνευσμένη από το θρυλικό αλλά αποτυχημένο φιλμ του Francis Ford Coppola του 1982, One from the Heart.

    Διαβάστε επίσης:

    Η DC αποκάλυψε για πρώτη φορά στη ιστορία το πραγματικό όνομα του Joker

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles