16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    50 χρόνια μετά: δες ένα «ανανεωμένο» ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του JFK

    50 χρόνια μετά, η ιστορία της δολοφονίας του John Fitzgerald Kennedy που έγινε σαν σήμερα, είναι μία ιστορία που επιβεβαιώνει σχεδόν τα πάντα που λένε οι οπαδοί των θεωριών συνομωσίας. Η επίσημη έκθεση της επιτροπής Warren που διερεύνησε το γεγονός, έχει αμφισβητηθεί όσο κανένα άλλο “επίσημο πόρισμα” και ο μύθος του ενός δολοφόνου, του Lee Harvey Oswald, έχει καταρρέει μέρα με τη μέρα.

    zapruder_abraham_1852_2005

    50 χρόνια μετά, ένα από τα πιο συγκλονιστικά ντοκουμέντα της στιγμής της δολοφονίας του JFK, παραμένει το φιλμ που τράβηξε ο Abraham Zapruder, με μία έγχρωμη κάμερα της εποχής. Το φιλμ αυτό, ήταν η σημαία της επιτροπής Warren και έχει αναπαραχθεί, αλλά και έχει αμφισβητηθεί, όσο κανένα άλλο. Γιατί; Μα πρώτα απ’ όλα γιατί η πλήρης κόπια του φιλμ από την κάμερα του Abraham Zapruder, δεν έχει δοθεί ποτέ στη δημοσιότητα, παρά μόνο ένα μέρος αυτής, που μετέδωσε το κανάλι ABC τη δεκαετία του 1970. To πρωτότυπο φιλμ φυλάσσεται στα Εθνικά Αρχεία των Ηνωμένων Πολιτειών (NARA) και τα εμπορικά του δικαιώματα έχουν μεταφερθεί από την οικογένεια Zapruder σε ένα μουσείο στο Texas, στο κτίριο που φέρεται να βρισκόταν ο Lee Harvey Oswald και πυροβόλησε τον πρόεδρο Kennedy.

    Ένας χρήστης του Youtube, ο antdavisonNZ, πήρε το γνωστό φιλμ, το σταθεροποίησε, πρόσθεσε διάφορα ένθετα καρέ, για να αποδίδεται πια στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο από τα 18 και, το αποτέλεσμα θα το δείτε στο παρακάτω βίντεο.

    Αν και η εκδοχή αυτού του βίντεο θα αμφισβητηθεί όσο και η αρχική λήψη από τον Zapruder , το αποτέλεσμα του stabilizing είναι τόσο συγκλονιστικό και τόσο ρεαλιστικό που ενοχλεί.

    Αν, 50 χρόνια μετά, ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το θέμα της δολοφονίας του JFK, μπορείτε να αναζητήστε τα γραφόμενα ενός από τους μεγαλύτερους αμφισβητίες της επίσημης θεωρίας του ενός δολοφόνου, του ερευνητή και συγγραφέα Max Holland, ενώ τρομερά ενδιαφέρουσα παραμένει η ταινία του Oliver Stone, JFK, με πρωταγωνιστή τον Kevin Costner.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles