15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    ΖΤΕ Axon 30 Ultra 5G: Ανακοινώθηκε η global edition του και έχει τρελά… specs!

    Η ZTE δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να εντυπωσιάσει τους λάτρεις της high-end κατηγορίας, καθώς γνωρίζει απόλυτα τι χρειάζεται ο ψαγμένος χρήστης μιας ναυαρχίδας. Για αυτό και το ZTE Axon 30 Ultra 5G είναι μια πρόταση, η οποία διαθέτει όλο το πακέτο και μάλιστα σε αρκετά προσιτή τιμή, με γνώμονα πάντοτε τα όσα προσφέρει!

    Συγκεκριμένα, το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι το extra sleek κυρτό design, με την ZTE να έχει κυριολεκτικά εξαφανίσει τα bezels, καθώς το screen-to-body ratio της συσκευής ανέρχεται στο 95%. Το δε display του ZTE Axon 30 Ultra 5G αγγίζει τις 6.67 ίντσες, είναι τεχνολογίας AMOLED και διαθέτει ανάλυση στα 1080×2040 pixels (με refresh rate στα 144Hz). Μάλιστα, το sampling rate της οθόνης ανέρχεται στα 300Hz, πράγμα που σημαίνει ακόμα πιο ρεαλιστική και άμεση απόκριση. Ενδεικτικό είναι ότι το iPhone 12 Pro διαθέτει sampling rate στα 120Hz, ενώ για το S21 Ultra της Samsung, το αντίστοιχο ποσό ανέρχεται στα 240Hz. Επιπλέον, η οθόνη του διαθέτει 10-bit color depth και HDR10+ για ακόμη πιο ανώτερο οπτικό αποτέλεσμα.

    Προχωρώντας στα ενδότερα, ένα Snapdragon 888 SoC αναλαμβάνει να φέρεις εις πέρας ακόμη και τα πιο απαιτητικά και δύσκολα tasks, ενώ συνεργάζεται με 8GB ή 12GB LPDDR5 RAM και 128GB ή 256GB storage (UFS 3.1 για ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες). Εκεί που τα πράγματα ανεβαίνουν επίπεδο είναι στο quad-camera setup που φιλοξενείται στο πίσω μέρος της συσκευής. Για αρχή, ένας Sony IMX686 σένσορας της Sony στα 64MP, προσφέρει F1.6 διάφραγμα, πράγμα που μεταφράζεται σε σούπερ wide λήψεις που όμοιες της δεν έχουμε ξαναδεί. Παράλληλα, υπάρχει και ένας δεύτερος sensor στα 64MP που φέρει την υπογραφή της Samsung και η ZTE συνηθίζει να αποκαλεί «portrait camera». Ουσιαστικά είναι ένα είδος συμπληρωματικής κάμερας στον main φακό που όμως δίνει τρελή ποιότητα στο φωτογραφικό αποτέλεσμα. Και η τρέλα συνεχίζεται όμως, καθώς έρχεται με έναν ακόμη Ultra-Wide φακό της Samsung, o οποίος εκτός από το να τραβάει ευρυγώνιες φωτογραφίες εξαφανίζει κάθε είδους παραμόρφωση. Τέλος, έρχεται με μια periscope camera που προσφέρει 5x optical zoom με OIS, με το συνολικό zoom να φτάνει τα 120x, ενώ σε ότι έχει να κάνει με την μπροστινή selfie cam, η κινεζική εταιρεία προτίμησε ένα φακό με ανάλυση στα 16MP.

    Σε ότι να κάνει με την  αυτονομία του, το ZTE Axon 30 Ultra 5G διαθέτει μπαταρία στα 4.600mAh, ενώ θα υποστηρίζει super-charging στα 65W. Τέλος, θα «φοράει» λειτουργικό Android 11, ενώ θα συνοδεύεται από το MyOS11 της ΖΤΕ. To καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος, καθώς το τρελό high-end smartphone της ZTE έρχεται θα κοστίζει 749 ευρώ για την έκδοση των 8GB RAM και 128GB storage και 849 ευρώ για την έκδοση των 12GB RAM και 256GB storage. Όχι και άσχημα για μια ναυαρχίδα με τόσο τρελά specs!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles