16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    ΖΤΕ Blade L3 Plus Dual Sim ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Hands-on Review: «Plus στις επιδόσεις και στην οικονομία»!

    Η ZTE είναι αυτή τη στιγμή από τις πιο αξιόπιστες και δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες που υπάρχουν στην αγορά, καθώς τα smartphone και τα tablet της χαρίζουν στο καταναλωτικό κοινό άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις, ποιότητα κατασκευής με άριστα tech specs και το κυριότερο όλων, είναι απίστευτα προσιτά από άποψη τιμής. Το ZTE Blade L3 Plus που σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα, καθώς είναι εμφανές πως για μία ακόμη φορά το έμπειρο team της ZTE κατάφερε να βρει τη χρυσή τομή που προσφέρει μεγάλη οικονομία και επιδόσεις που θα καλύψουν και με το παραπάνω τις βασικές ανάγκες της πλειονότητας των καταναλωτών.

    ZTE Blade L3 Plus (5)

    Δυναμικό design και όμορφο look!

    Πιάνοντας το Blade L3 Plus στα χέρια μας μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για μία στιβαρή κατασκευή, η οποία διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο ευχρηστίας που χαρίζει στον user. Οι διαστάσεις της συσκευής (139.8x71x9 mm) επιτρέπουν με χαρακτηριστική άνεση τον χειρισμό με το ένα χέρι, ενώ η πίσω επιφάνεια με τα τραχιά σημεία εξασφαλίζει δυνατό κράτημα, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο γλιστρήματος της συσκευής. Εμφανισιακά το Blade L3 Plus ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές των περισσοτέρων ZTE smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά και σίγουρα ο συνολικός σχεδιασμός του κρύβει έναν ιδιαίτερο δυναμισμό. Το βάρος της συσκευής είναι κανονικό για την κατηγορία που ανήκει και σίγουρα το L3 Plus πρόκειται για μία συσκευή που ο user την «αισθάνεται»…

    ZTE Blade L3 Plus (11)

    ZTE Blade L3 Plus (2)
    Όσον αφορά την τοποθέτηση των πλήκτρων ελέγχου στη δεξιά πλευρά, υπάρχει τοποθετημένο το power on/off button, στην αριστερή τα volume up/down buttons, ενώ στην επάνω πλευρά το audio input jack και στο κάτω τμήμα η MicroUSB θύρα για τη φόρτιση και τη μεταφορά δεδομένων. Ένα στοιχείο που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι τα buttons ξεχωρίζουν για τη μεταλλική τους υφή.

    ZTE Blade L3 Plus (3)

    ZTE Blade L3 Plus (1)
    Το Blade L3 Plus διαθέτει αποσπώμενο καπάκι και αφαιρούμενη μπαταρία, όπου στο εσωτερικό της πίσω πλευράς του υπάρχουν τοποθετημένες οι δύο θύρες για τις micro SIM, όπως επίσης και η υποδοχή για την microSD card. Στο κάτω τμήμα διακρίνονται και τα ηχεία του smartphone της ZTE, ενώ φυσικά στο επάνω πίσω τμήμα δεσπόζει και ο κύριος αισθητήρας της κάμερας. Σε γενικές γραμμές, το Blade L3 Plus δεν μας άφησε αρνητικές εντυπώσεις με την εμφάνιση του, καθώς μπορεί ναι μεν να μην ανακαλύπτει τον τροχό σε ότι αφορά τον τομέα του design, ωστόσο σίγουρα προσφέρει μπόλικη εργονομία στους χρήστες που είναι άλλωστε και το ζητούμενο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

    Ταχύτητα και αξιοπιστία!

    To Blade L3 Plus είναι ένα 5ιντσό κινητό που παίζει στη low-to-mid range κατηγορία. Το display του παρέχει HD ανάλυση στα 1280×720 pixels και το οπτικό αποτέλεσμα σίγουρα δεν απογοητεύει, καθώς τόσο τα χρώματα όσο και η ευκρίνεια των menus θα υπερκαλύψουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς users. Επιπλέον, με ευχαρίστηση διαπιστώσαμε ότι η ZTE έχει κάνει πολύ καλή δουλειά σε ότι έχει να κάνει με τη φωτεινότητα της οθόνης του Blade L3 Plus, η οποία κινείται σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα.

    ZTE Blade L3 Plus (7)

    Προχωρώντας ακόμη περισσότερο στα ενδότερα του budget-friendly κινητού της ZTE, στην καρδιά του Blade L3 Plus βρίσκεται ένας «δοκιμασμένος» τετραπύρηνος  ΜΤΚ6582 της MediaTek χρονισμένος στα 1.3GHz, ο οποίος συνοδεύεται από 1GB μνήμης RAM. Με τα παραπάνω tech specs, η συσκευή της ZTE είναι σίγουρο ότι θα σας πείσει και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στην καθημερινή πλοήγηση σας στο net ή στην άνετη διαχείριση  των χιλιάδων εφαρμογών που υπάρχουν στο Play Store. Η ροή των menus του vanilla Android KitKat 4.4.2 και γενικότερα η απόδοση του κινητού κυμάνθηκε σε πολύ καλά επίπεδα και δεν παρατηρήσαμε το ενοχλητικό φαινόμενο του lag. Βέβαια, δεν θα πρέπει να παραλείπετε το γεγονός ότι πρόκειται για μία συσκευή που απευθύνεται στη low-range κατηγορία, οπότε σε περίπτωση υπερβολικά μεγάλης πίεσης ενδέχεται να εμφανίσει σημαντική πτώση στην απόδοση του. Όμως εάν ανήκετε στους users που ψάχνουν μία από τις ταχύτερες συσκευές της αγοράς για σερφάρισμα και για απλή καθημερινή χρήση, το Blade L3 Plus σίγουρα αποτελεί “εγγύηση“!

    ZTE Blade L3 Plus (4)

    Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, το ZTE Blade L3 Plus χαρίζει 8GB storage, όπου περίπου τα μισά δεσμεύονται από το λειτουργικό και παρόλο που τα εναπομείναντα GB δεν είναι πολλά, ωστόσο η ύπαρξη της microSD με ελάχιστο κόστος από τον χρήστη λύνει μία και καλή το πρόβλημα. Στα υπόλοιπα τεχνικά του χαρακτηριστικά το Blade L3 Plus υποστηρίζει: dual-SIM, Wi-Fi  802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, διαθέτει accelerometer και light sensor, ενώ για τους λάτρεις του ραδιοφώνου υπάρχει και FM Radio.

    ZTE Blade L3 Plus (10)

    Μία ακόμη “value for money” επιτυχία για την ZTE!

    Από τη συσκευή της ZTE φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι φωτογραφικές δυνατότητες, καθώς ο κύριος αισθητήρας με τα 8MP και η selfie cam με ανώτερη ποιότητα τα 2MP (με αναβάθμιση στο software η παρεχόμενη ποιότητα μπορεί να φτάσει στα 13 και 5 MPixel αντίστοιχα) είναι βέβαιο ότι θα καλύψουν τις φωτογραφικές ανησυχίες των περισσοτέρων users που θέλουν να απαθανατίσουν ορισμένες από τις πτυχές της καθημερινότητα τους. Τα εφέ της κάμερας κάνουν καλά τη δουλειά τους, ενώ και ο θόρυβος παρατηρήσαμε ότι ήταν ελάχιστος στις περισσότερες φωτογραφίες. Όσον αφορά τις ηχητικές επιδόσεις αλλά και την αυτονομία της συσκευής (2400mAh), το Blade L3 Plus κατορθώνει να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα για την κατηγορία του.

    ZTE Blade L3 Plus (6)

    Ολοκληρώνοντας, το Blade L3 Plus αποτελεί μία ακόμη “value for money” επιτυχία για την ZTE. Αν και ακόμη δεν υπάρχει η επίσημη τιμή του (το υπολογίζουμε κοντά στα 150 με 170 ευρώ όταν κυκλοφορήσει περίπου στα μέσα Μαΐου), αυτό που καθίσταται σαφές για μία ακόμη φορά είναι ότι όταν η μπάλα μεταφέρεται στο γήπεδο του “value for money”, τότε η ZTE είναι η εταιρεία που σχεδόν πάντοτε έχει τον κύριο λόγο! Χωρίς αμφιβολία, για τους users που αναζητούν τη χρυσή τομή ανάμεσα στις καλές επιδόσεις και στην προσιτή τιμή, το Blade L3 Plus είναι από τις καλύτερες δυνατές επιλογές που είχαμε την ευκαιρία να δούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles