22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    ZTE Blade V220 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ hands on: Ready, set, go!

    H ZTE επιστρέφει πιο δυναμικά από ποτέ και – με τη συνδρομή της συγκεκριμένης συσκευής που βλέπετε- φαίνεται πως καταφέρνει να τινάξει την μπάνκα των «μεσαίων» smartphones, στον αέρα. Ο λόγος για το Blade V220, το φετινό διάδοχο της best selling σειράς smartphones από την Κινεζική εταιρία, που καταφέρνει για μία ακόμα φορά κάνει το αυτονόητο: Να γεμίσει την παγκόσμια αγορά με προσιτά, αξιόλογα και κομψά Androids! Με το Blade V220 στα χέρια μου, παίζει και να το καταφέρει.

    DSCN2755

    Η συσκευή διαφέρει σημαντικά από τα προηγούμενα «λεπίδια» της ZTE, τόσο στα τεχνικά χαρακτηριστικά όσο και – κυρίως- στην ποιότητα κατασκευής, αφού βρίσκεται πλέον ένα επίπεδο πάνω από όσα γνωρίζαμε για τα προηγούμενα Blade της ελληνικής αγοράς.

    DSCN2744

    Βασικό πακέτο προσφοράς

    Στο βασικό πακέτο προσφοράς, θα βρείτε όλα τα απαραίτητα για την άνετη διαχείριση των λειτουργιών της συσκευής αλλά και την… συντήρησή της. Έτσι ανοίγοντας την μικρή, χάρτινη συσκευασία του ZTE Blade V220 θα βρείτε στο εσωτερικό:

    • Τη συσκευή
    • Έναν φορτιστή ταξιδίου με USB υποδοχή
    • Ένα USB καλώδιο
    • Ένα stereo handsfree
    • Εγχειρίδια χρήσης και εγγύηση από την ZTE

    Ικανοποιητικό πακέτο για ένα κινητό των 150 ευρώ (περίπου) στην ελληνική αγορά. Ας το προσπεράσουμε όμως, για να πάμε στα πιο σημαντικά της παρουσίασης.

    DSCN2735

    Εμφάνιση και οθόνη

    Οι διαστάσεις της συσκευής είναι πραγματικά εντυπωσιακά περιορισμένες και για εμένα, οι ιδανικές για κινητό της συγκεκριμένης κατηγορίας. Έτσι αγγίζει τα 139 x 71.5 x 9.5 mm σε μέγεθος, ενώ εντυπωσιάζει με το glossy φινίρισμα στην πίσω πλευρά και την χρήση ενός καμπυλωτού σχεδιασμού περιμετρικά, που ταιριάζει «γάντι» με τις δυνατότητές του σαν συσκευή.

    DSCN2752

    Εντυπωσιακή είναι αναμφίβολα και η 5.0 ιντσών οθόνη του Blade V220 (HD ανάλυσης 720 x 1280 pixels), που ακολουθεί το παράδειγμα άλλων προτάσεων της αγοράς και προσφέρει άριστη επαφή με τα δάχτυλα του χρήστη και μία αίσθηση ευχρηστίας που σίγουρα θα συζητηθεί. Έχει εντυπωσιακή ευκρίνεια για συσκευή σε αυτό το επίπεδο τιμολόγησης, ενώ η φωτεινότητά της – όπως θα δείτε και στο μουσικό video clip από κάτω- είναι αρκετά ικανοποιητική, αρκεί να μην τη χρησιμοποιείτε σε εξωτερικούς χώρους, κάτω από το έντονο ηλιακό φως.

    DSCN2743

    Στην πίσω πλευρά εύκολα κάποιοι ίσως το μπερδέψουν -ε, ΟΚ στιγμιαία- με το OnePlus One (εξαιτίας του κάθετου πλαστικού τμήματος που περιβάλλει την κάμερα), ενώ στο πλάι θα βρείτε όλα τα πλήκτρα που χρειάζεστε: Πλήκτρα έντασης και το On/Off πλήκτρο σε σημείο που προσφέρει άμεση πρόσβαση στον αντίχειρά σας, με μικρή επαναφορά και άμεση απόκριση. Κάτω από την οθόνη θα βρείτε τρία capacitive πλήκτρα που προσφέρουν εντυπωσιακή απόκριση (το κεντρικό μάλιστα λειτουργεί και σαν notification light με έναν «μυστηριώδη» κόκκινο φωτισμό που πάλλεται όταν έχετε εισερχόμενη ειδοποίηση), ενώ πάνω της βρίσκεται τοποθετημένη η εμπρόσθια κάμερα με ανάλυση 5.0MPixels για βιντεοκλήσεις (και selfies) με εξαιρετική ταχύτητα viewfinder.

    Στην πίσω πλευρά συναντούμε την κύρια κάμερα των 13.0Mpixels, κατασκευασμένη από την Sony με φακό IMX214 (f/2.0) και ένα LED φλας δίπλα της για νυχτερινές λήψεις. Το Blade V220 αποτελεί το πρώτο Κινέζικο smartphone που μπορώ να πω – με σχετική ευκολία μάλιστα- οτι η κάμερά του αξίζει τα χρήματά της και με το παραπάνω. Το UI της είναι εύχρηστο, γρήγορο και άνετο στην χρήση, η εστίαση στο θέμα σχεδόν άμεση, ενώ αρκετά γρήγορη είναι και η όλη διαδικασία λήψης και αποθήκευσης μιας φωτογραφίας. Αντίστοιχα ευρήματα θα έχετε και στην εγγραφή full HD video (1080p) με πολύ καλό frame rate και «τίμια» ευκρίνεια στην full HD τηλεόρασή σας  ΟΚ, μην περιμένετε και θαύματα, με μόλις 150 ευρώ, αλλά σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει.

     

    Λειτουργία, επιδόσεις

    Η συσκευή τρέχει την έκδοση Android 4.4.4 Kitkat (με πλήρη Ελληνική υποστήριξη στα μενού) και τη βοήθεια ενός τετραπύρηνου MSM8916 Snapdragon 410 chipset (Quad Core 1.2GHz) και 1GB DDR3 μνήμης RAM, ενώ προσφέρει αρκετά καλές επιδόσεις στα benchmarks, με περίπου 20500 μονάδες στο AnTuTu. Πρόκειται για μια σαφέστατη αναβάθμιση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα Blade και σίγουρα ένα από τα ταχύτερα ΖΤΕ Blade της αγοράς σε αυτά τα χρήματα. Το λειτουργικό είναι «vanilla», με ελάχιστες παρεμβάσεις από τους Κινέζους και πλήρη απουσία bloatware, κάτι που του επιτρέπει να είναι σαφώς πιο «αέρινο» από τα UI’s των «μεγάλων» της αγοράς (Samsung, LG, HTC), χωρίς να παρεμβαίνει φυσικά στο interface της Google. Ναι, ξέρω θα γκρινιάξετε για το μόλις 1GB RAM (δίκιο έχετε), αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι σε αυτό 

    Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του λειτουργικού, θα βρείτε τον ανανεωμένο task manager του Android 4.4.4, μια σαφώς πιο «έξυπνη» οθόνη κλειδώματος που προσφέρει έξυπνη πρόσβαση σε κλήσεις και κάμερα χωρίς ξεκλείδωμα, το TouchPal Keyboard που σας επιτρέπει να κάνετε προηγμένες ρυθμίσεις εισαγωγής μέσω του virtual πληκτρολογίου και φυσικά, η πλήρης ελληνική υποστήριξη της συσκευής σε μενού, UI και πληκτρολόγιο.

     Σε γενικές γραμμές το Blade V220 είναι αρκετά γρήγορο, «σβέλτο» αν προτιμάτε σαν smartphone, αν λάβουμε υπόψην την τιμή και την κατηγορία χρηστών στους οποίους απευθύνεται. Βασίζεται σε ένα σχετικά δυνατό chipset, το οποίο συμπεριφέρεται σαν πραγματικό τετραπύρηνο, προσφέροντας πολύ καλή απόκριση στις εντολές μας, ελάχιστο lag όταν πιεστεί και καλή συμπεριφορά σε παιχνίδια (δεν θα το πρότεινα όμως για τα πολύ απαιτητικά). Όπως θα δείτε και στο video, το browsing στο mobile internet είναι άνετο, η χρήση των Google Maps είναι άνετη (με ελάχιστα lags) ενώ σε γενικές γραμμές το Blade V220 είναι σβέλτο, εκτός από αυτές τις λίγες εξαιρέσεις, που όμως δεν είναι ενοχλητικές.

    To «λεπίδι» της ZTE διαθέτει χώρο για μία μόνο κάρτα SIM, προσφέρει όμως πλήρη 4G/LTE υποστήριξη και συμβατότητα για κάθε γνωστό τύπο δικτύου σήμερα (4G-LTE: 900/1800/2100/2600/2500, UMTS: 850/900/1700/1900/2100, GSM: 850/900/1800/1900). Τα επίπεδα σήματος του Blade V220 είναι πολύ καλά, τόσο σε 4G, όσο και στο WLAN του, ενώ και οι τηλεφωνικές κλήσεις ήταν απροβλημάτιστες ακόμα και σε χώρους με – μέτριο σήμα- το λιγότερο. Η εσωτερική μνήμη του δεν είναι μεγάλη, πρέπει να το αναφέρουμε αυτό. Αγγίζει τα 8GB, με μόλις 5,04GB περίπου από αυτά να είναι διαθέσιμα αρχικά ενώ διαθέτει ευτυχώς microSD υποδοχή. Εγώ χρησιμοποίησα μία κάρτα microSDHC 32GB και την αναγνώρισε εύκολα, αφού πρώτα την έκανε scan για τυχόν προβλήματα. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του πρέπει να αναφέρω την Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WiFi Direct, hotspot υποστήριξη, το Bluetooth 4.0 με A2DP, FM Radio και GMS με A-GPS με εξαιρετικά επίπεδα λήψης σήματος. Άριστες εντυπώσεις μου άφησε επίσης και το ηχείο της συσκευής! Προσφέρει καθαρό, αρκετά δυνατό ήχο, χωρίς παραμορφώσεις ενώ ακόμα και στο max δεν θα το δείτε να προβληματίζεται. Μπορείτε να ακούσετε ringtone σε εξωτερικούς χώρους (ανάλογα και τη μελωδία φυσικά), ενώ άνετα μπορείτε να δείτε music video clips etc. στην οθόνη της συσκευής.

    Η μπαταρία του ZTE Blade V220 ΔΕΝ είναι αρκετά μεγάλη (ειδικά για κινητό με 5 ίντσες οθόνη), παρόλα αυτά προσφέρει 2100 mAh χωρητικότητας στον απαιτητικό χρήστη. Ο συνδυασμός του Android 4.4.4 KitKat με την HD οθόνη (720p) 5.0 ιντσών, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να έχετε την καλύτερη δυνατή αυτονομία, έτσι θα αντέξει περίπου 1,5 ημέρα μακριά από τον φορτιστή του, επίδοση που το κατατάσσει στο μέσο όρο των smartphones αυτής της κατηγορίας. Η οθόνη του έγραψε 4 σχεδόν ώρες λειτουργίας μέχρι να απενεργοποιηθεί το κινητό, ενώ αν το χρησιμοποιήσετε πιο εντατικά θα σας συνοδεύσει για 1 ημέρα περίπου. 

    Συμπέρασμα

    Έχει όλα όσα χρειάζεται για να γίνει ένα ακόμα best seller της ΖΤΕ στην ελληνική αγορά, ειδικά με την τωρινή του τιμολόγιση σε καταστήματα του ελληνικού χώρου (κοντά στα 150-160 Ευρώ). Ευελπιστούμε σε 2 μήνες αυτή η τιμή να είναι ακόμα πιο χαμηλή και τότε θα είναι πραγματικά… κρίμα να μην επιλέξει κάποιος το Blade V220, αν ψάχνει για ένα τίμιο, ποιοτικό 4G smartphone με αρκετά συμπαθητικές επιδόσεις.

    DSCN2752

    Με ικανοποίησε η ποιότητα κατασκευής του μοντέλου, η ευκρίνεια της οθόνης, η καλή του κάμερα και το πολύ ποιοτικό/δυνατό ηχείο. Ο επεξεργαστής τα πάει καλά, χωρίς να βάζει «φωτιά» στα κυκλώματα της συσκευής βέβαια (ειδικά αν το γεμίσετε εφαρμογές και widgets θα αρχίσει τα lags) ενώ το 1GB RAM είναι δυστυχώς λίγο για τους heavy duty users.

    DSCN2742

    Στα αρνητικά (εκτός από το μόλις 1GB RAM) θα αναφέρω και την αυτονομία του σαν συσκευή, με τα προηγούμενα Blade μοντέλα να μας έχουν συνηθίσει σε σαφώς καλύτερες επιδόσεις σε αυτό τον τομέα. Ακόμα και έτσι όμως, η τιμή του «μιλάει» σε όσους έχουν περιορισμένο «πορτοφόλι» και ψάχνουν κάτι αξιόπιστο στην ελληνική αγορά.

    Σημείωση: Η παρουσίαση και το video έχουν δημοσιευθεί από τον συντάκτη τόσο στο Digital Life, όσο και στο myphone.gr.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles