20.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Η ZTE παρουσίασε το Xiao Xian 2, το πιο budget-friendly smartphone με αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων!

    Ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων είναι άμεσα συνδεδεμένος με premium συσκευές, οι οποίες συνήθως κοστίζουν λιγάκι παραπάνω και απευθύνονται κυρίως στους high-end users. Η ZTE ωστόσο θέλει να φέρει τη συγκεκριμένη τεχνολογία στο… λαό, καθώς παρουσίασε στην αγορά της Κίνας το ZTE Xiao Xian 2, ένα low-budget smartphone που θα είναι το πιο οικονομικό smartphone που φέρει αισθητήρα ανάγνωσης των δαχτυλικών αποτυπωμάτων του χρήστη.

    ZTE-XiaoXian-2

    Όσον αφορά τα tech specs του Xiao Xian 2 (ή B880 σε συγκεκριμένες περιοχές) έχουμε να κάνουμε με ένα low-spec 4G smartphone που σίγουρα όμως μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον των users που αναζητούν μία οικονομική λύση. Ειδικότερα, το Xiao Xian 2 διαθέτει μία οθόνη 5 ιντσών (720×1280 pixels) με 268ppi πυκνότητα pixels. Παράλληλα, στην καρδιά του βρίσκεται ένας quad-core επεξεργαστής από την MediaTek (ΜΤ6735) χρονισμένος στο 1,3GHz, ο οποίος συνοδεύεται από 1GB μνήμης RAM και 8GB διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου (υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας microSD). Από το Xiao Xian 2 δεν λείπουν οι φωτογραφικές δυνατότητες, καθώς στο πίσω τμήμα υπάρχει ένας κύριος αισθητήρας με 13MP και στο μπροστινό μία selfie cam που προσφέρει ποιότητα στα 8MP.

    ZTE-XiaoXian-11

    Ο biometric scanner είναι τοποθετημένος στο πίσω τμήμα της συσκευής και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το Xiao Xian 2 θα κοστίζει κοντά στα 144 δολάρια και σίγουρα θα αποτελεί το πιο φθηνό κινητό με fingerprint sensor που έχει υπάρξει ποτέ.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles