16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Έρχεται το Android TV και θα είναι κάπως έτσι

    Όταν το 2012 η Google παρουσίαζε την Google TV, ο Eric Schmidt, με αυτοπεποίθηση έλεγε πως η πλειονότητα των νέων συσκευών τηλεόρασης το 2012, θα είχαν Google TV. Από τότε, οι συντάκτες ειδικού τύπου ακόμα γελάνε. Κυρίως γιατί η Google πίστευε ότι θα πετύχει να κλείσει συμφωνίες με παραγωγούς περιεχομένου, που θα διέθετε μέσα από το interface αυτό. Δεν τα κατάφερε. Έτσι, στην Google αποφάσισαν να το «πάρουν αλλιώς». Και ετοιμάζουν την Android TV και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες της, όπως τις δείχνει κατ’ αποκλειστικότητα το The Verge.

    Android_tv_1

    Το Android TV, είναι το λειτουργικό που αναπτύσσει η Google για «έξυπνες» τηλεοράσεις. Σαν το Android Wear, είναι λειτουργικό που είναι προσαρμοσμένο αποκλειστικά στις τηλεοράσεις μας, προσπαθώντας να κάνει ακόμα πιο απλό τον τρόπο που τις χρησιμοποιούμε. Σημειώστε το αυτό. Ενώ η Google TV προσπαθούσε να «αλλάξει» την τηλεόραση, το Android TV απλά προσπαθεί να την απλοποιήσει και να την κάνει καλύτερη.

    Android_tv_2

    Σύμφωνα με έγγραφα που έχει στην διάθεσή του το The Verge, το Android TV θα είναι μία σειρά από αρχικές οθόνες στις οποίες κανείς θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε εφαρμογές, παιχνίδια, ταινίες και τηλεόραση, περιεχόμενο από διάφορες πηγές. Έτσι, η Google έχει αναθέσει σε developers να φτιάχνουν απλές εφαρμογές περιεχομένου από διάφορες πηγές, εφαρμογές στις οποίες θα μπορεί κανείς να περιηγηθεί με ένα control που θα μπορεί να οδηγήσει έναν «κέρσορα» στην οθόνη, σε τέσσερις κατευθύνσεις.

    Android_tv_3

    Το άλλο ενδιαφέρον που διαβάσαμε στην αποκλειστικότητα του The Verge, είναι πως η Google με τον Android TV θα υλοποιήσει το … θεώρημα των πολλαπλών οθονών. Θα μπορεί κάποιος να κάνει παύση σε ένα βίντεο στο Youtube που έβλεπε στο Android tablet του και να συνεχίσει να το βλέπει στην τηλεόρασή του.

    So… round up. Το Android TV θα είναι εκείνη η έκδοση το λειτουργικού Android για τηλεοράσεις, θα εστιάζει στην ταχύτητα και την απλή περιήγηση, θα δίνει την δυνατότητα στους developers να προσαρμόζουν τις εφαρμογές τους για μεγαλύτερες οθόνες με ευκολότερο τρόπο και ευελπιστεί να κάνει πραγματικά έξυπνες τις τηλεοράσεις, καθώς, ανάλογα με τις συνήθειες αναζήτησης που έχουμε στα προϊόντα της Google, θα μας «προτείνει» περιεχόμενο που μάλλον θα μας αρέσει, στην αρχική οθόνη.

    Πώς σας ακούγεται όλο αυτό;

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles