23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Android Wear: το λειτουργικό σύστημα για το επόμενο smartwatch σου

    Smartwatch. Δεν υπάρχει λέξη να μας έχει απασχολήσει στην τεχνολογία τόσο πολύ, για δύο συναπτά έτη. Το ερώτημα για τα έξυπνα ρολόγια που κυκλοφορούν και ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν είναι αν θα καταφέρουν να αποδειχτούν χρηστικά. Σήμερα, η Google, και πιο συγκεκριμένα ο Sundar Pichai, ανακοινώνουν το Android Wear. Την εκδοχή εκείνη του λειτουργικού Android που θα «φορεθεί» σε μία σειρά από νέες συσκευές που κατασκευάζουν η Samsung, η LG, η Motorola και άλλες.

    nfeglmgta8nhnnk0cnyl

    Σύμφωνα με το blogpost που υπογράφει ο Pichai, το Android Wear θα έχει μία σειρά από λειτουργίες ειδικά σχεδιασμένες για τα έξυπνα ρολόγια. Όπως την ένδειξη στην οθόνη του smartwatch όλων των πληροφοριών εκείνων που θα επιλέγει ο χρήστης ότι θα του είναι χρήσιμες (ώρα, notifications από social εφαρμογές και άλλα). Όπως δυνατότητα άμεσων φωνητικών εντολών, αναζητήσεων και χρήσης του Google Now, με μία εύλογη επιφύλαξη από τη μεριά μας για την πολύγλωσση υποστήριξη. Όπως την ενσωμάτωση και χρήση fitness apps που είναι εδώ και καιρό το ζητούμενο στα περισσότερα λειτουργικά. Όπως την δυνατότητα ελέγχου πολλαπλών συσκευών και οθονών μέσα από το έξυπνο ρολόι.

    Ας δούμε το πρώτο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Google για το Android Wear:

    H Google επίσης καλεί τους απανταχού developers να αναπτύξουν εφαρμογές αποκλειστικά για τα wearables, με το preview του Android Wear για developers να είναι διαθέσιμο. Ευκαιρία που αρκετοί πρόκειται να αρπάξουν καθώς γνωρίζουν ήδη ότι το δυνατό σημείο του Android είναι οι διαθέσιμες εφαρμογές, οι οποίες θα διατεθούν σε μία σειρά από συσκευές – smartwatches που αναμένεται να ανακοινώσουν πολλές εταιρείες.

    Σύμφωνα με το blogpost της Google, οι κατασκευαστές που ήδη συνεργάζονται μαζί της και αναμένεται να κυκλοφορήσουν smartwatch άμεσα, περιλαμβάνονται οι Asus, η HTC, η LG, η Motorola, η Samsung, ακόμα και οίκοι μόδας όπως η Fossil Group. Με την ανακοίνωση του πιο συγκεκριμένου πια λειτουργικού, Android Wear, η Google ξεκινά την οργανωμένη παραγωγή πια wearables και smartwatches, που αναμένουμε να δοκιμάσουμε για την χρηστικότητα, αλλά και τις διαθέσιμες τιμές.

    Πότε θα δούμε το Android Wear, το λειτουργικό των wearables σε συσκευές; Η Google δεν δίνει καμία τέτοια πληροφορία. Όλοι στοιχιματίζουν πάντως πως σίγουρα, πολύ περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε κατά την διάρκεια του Google I/O τον ερχόμενο Ιούνιο. Ίσως τότε δούμε να παρουσιάζονται μερικά από τα smartwatches για τα οποία έχουμε ακούσει.

    Κρίνοντας από τα βίντεο πάντως της εταιρείας, οι συσκευές που περιμένουμε να δούμε, είναι πανέμορφες. Ξεκινώντας από το απίθανο Motorola 360 που βλέπετε και στην φωτογραφία και για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα, εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles