21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο Andy Rubin και το νέο μυστικό project της Google που ετοιμάζεται να κατασκευάσει τα ρομπότ του μέλλοντος

    Όταν ο συνιδρυτής της Google, Larry Page, ανακοίνωσε την παραίτηση του Andy Rubin από τη θέση του επικεφαλής του Android, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανυπομονούσαν να ακούσουν τα επόμενα βήματά του στην αμερικανική εταιρεία. Και να που τώρα αυτά γίνονται γνωστά…

    Andy Rubin

    Όπως αναφέρει η New York Times, οι φήμες ότι ο Andy Rubin ασχολείται πλέον με τη μεγάλη του αγάπη, τη ρομποτική, γίνονται πραγματικότητα. Η Google φαίνεται πως έχει αγοράσει ήδη επτά διαφορετικές εταιρείες που ασχολούνται με τη ρομποτική και ετοιμάζει, μυστικά, νέα σχετικά projects, έχοντας ως επικεφαλής το πρώην “αφεντικό” του Android.

    Το πάθος του Andy Rubin για τη ρομποτική

    Ο 50χρονος πλέον Andy Rubin ξεκίνησε την καριέρα του ως μηχανικός, ασχολούμενος με τον τομέα της ρομποτικής, ενώ το πάθος του για τις “έξυπνες” μηχανές είναι γνωστό. “Έχω ιστορία στο να μετατρέπω τα hobbies μου σε καριέρα” λέει χαριτολογώντας στη συνέντευξή του στη ΝΥΤ και, απ’ ό,τι φαίνεται, όλη του η ενέργεια είναι πλέον στο νέο του project, έχοντας αφήσει ένα “παιδί” του, το Android, στα χέρια του Sundar Pichai από τον προηγούμενο Μάρτιο.

    Ο Rubin μίλησε στη NYT για το νέο project, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες. Το νέο τμήμα της Google δεν αποτελεί, πάντως, μέρος του περίφημου εργαστηρίου Google Χ της αμερικανικής εταιρείας, αλλά είναι ξεχωριστό, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να συστήσει ακόμη και αυτόνομη εταιρεία. Προς το παρόν, βρίσκεται ακόμη σε φάση πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ έχει γραφεία τόσο στο Palo Alto όσο και στην Ιαπωνία.

    Αξίζει να σημειώσουμε, ωστόσο, ότι, σε πρώτη φάση, οι προσπάθειες της Google στον τομέα της ρομποτικής δεν επικεντρώνονται σε κάτι που απευθύνεται στους καταναλωτές. Αντίθετα, η εταιρεία στοχεύει στον τομέα της παραγωγής, στη συναρμολόγηση για παράδειγμα ηλεκτρονικών από ανθρωποειδή ρομπότ και ρομποτικούς βραχίονες, αλλά και του retail.

    Και κάπως έτσι, ίσως τα επόμενα “ρομποτικά βήματα” της εταιρείας να περιλαμβάνουν και την παράδοση των gadgets που έχετε παραγγείλει στο σπίτι σας από ρομπότ, ως μία απάντηση στην παράδοση μέσω drones που προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο Jeff Bezos της Amazon. Σκηνές από το (όχι τόσο άμεσο) τεχνολογικό μας μέλλον, που όμως ίσως δεν απέχουν και τόσο όσο νομίζουμε…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles