18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τα αυτόνομα οχήματα της Google μαθαίνουν πότε να… κορνάρουν!

    Όσο περνάει ο καιρός η Google τελειοποιεί όλο και περισσότερο την A.I. των αυτόνομων οχημάτων της. Πλέον τα αυτόνομα οχήματα της Google μπορούν όχι μόνο να συμπεριφέρονται καλύτερα στον δρόμο, αλλά και να αποφασίζουν το πότε θα κορνάρουν! Σύμφωνα με το μηνιαίο report που δημοσιεύεται για την πρόοδο του project, η ομάδα των ερευνητών που δουλεύει πάνω στο project της αυτόνομης οδήγησης, κατάφερε να αναπτύξει τον αλγόριθμο του κορναρίσματος σε τέτοιο βαθμό, ώστε το όχημα να αντιλαμβάνεται το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ακουστεί η κόρνα.

    Google Autonomous Car 2

    Για να συμβεί βέβαια αυτό, οι υπεύθυνοι του project έπρεπε να υποβάλλουν το όχημα τους σε μία σειρά από ρεαλιστικά “σενάρια κορναρίσματος”, έτσι ώστε να αναπαραστήσουν καλύτερα τις συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο. Στόχος της ομάδας της Google είναι να μάθουν το αυτόνομο όχημα τους να κορνάρει όπως ένας υπομονετικός οδηγός, για αυτό και η εμπειρία που έχουν αποκομίσει από τα τεστ κορναρίσματος είναι πολύ σημαντική για την τελειοποίηση της εμπειρίας που θα προσφέρει το αυτόνομο όχημα. Εκτός από την κόρνα όμως, η Google δουλεύει πάνω και στον ήχο που βγάζει το αυτοκινούμενο όχημα τους, καθώς είναι πολύ σημαντικό ώστε αυτό να μπορεί να γίνεται καλύτερα αντιληπτό από ποδηλάτες και πεζούς. Πάντως, μας φαίνεται ότι για τους ελληνικούς δρόμους, η Google θα πρέπει να ετοιμάσει μία «special greek edition» του αυτοκινούμενου οχήματος της, καθώς ίσως θα χρειαστεί να κορνάρει περισσότερο από το κανονικό…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles