24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Cat B15Q hands-on: Ταχύτατο…τεθωρακισμένο!

    Αν θυμάστε το hands-on review μας του Cat B15, θα θυμάστε πως διακρινόταν από απίστευτη αντοχή, σε όποιο test κι αν το υποβάλλαμε, από παραμονή σε νερό βάθους 1 μέτρου μέχρι πτώση από…κινούμενο όχημα! Επίσης, θα θυμάστε πως δε διακρινόταν ιδιαίτερα για την ταχύτητά του, από πλευράς hardware, κάτι που όμως δεν ενδιαφέρει τόσο πολύ στη συγκεκριμένη συσκευή, αφού προορίζεται για άλλη χρήση…

    cat b15q

    Ωστόσο, από τότε θέλαμε να δούμε μια βελτιωμένη έκδοση του B15 και η Cat αποφάσισε να μας την προσφέρει! Γνωρίστε το Cat B15Q, το διάδοχο του B15 που διατηρεί τα ισχυρά του χαρακτηριστικά, αλλά όντας πιό προηγμένο, τεχνολογικά!

    Τεχνικά χαρακτηριστικά

    • Διαστάσεις: 165 x 69,5 x 14,95 mm
    • Βάρος: 170 γρ.
    • Οθόνη: 4” TFT LCD (480×800 pixels), Gorilla Glass
    • Επεξεργαστής: 4-Core MediaTek 6582M (1,3GHz)
    • Μνήμη: 1GB RAM, 4GB αποθηκευτικού χώρου, microSD (έως 32GB)
    • Συνδεσιμότητα: 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n Bluetooth v4.0,  microUSB v2.0, GPS (με A-GPS)
    • Λειτουργικό: Android KitKat 4.4.2
    • Κάμερα: 5 MPixel με LED flash, λήψη 720p video στα 30FPS, εμπρόσθια VGA.
    • Μπαταρία: 2.000mAh
    • Ειδικά χαρακτηριστικά: Αδιάβροχο έως 1 μέτρο για 30′, λειτουργία από -20 έως 55 βαθμούς Κελσίου, προστατευμένο από σκόνη και χώμα, αντοχή σε πτώση από έως 1,8 μέτρα.

    Εδώ, τα πράγματα είναι απλά: Ό,τι ισχύει για το B15 ισχύει και για το B15Q, δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο συσκευών από πλευράς κατασκευής, οπότε δεν έχουμε να σημειώσουμε κάτι το διαφορετικό. Πολύ ανθεκτικό, αδιάβροχο (IP67), με λαστιχένια πορτάκια σε κάθε θύρα και ένα πίσω, αφαιρούμενο κάλυμμα με ειδικό «σύρτη» για να ασφαλίζει και να αποτρέπει την είσοδο νερού και σκόνης στο εσωτερικό του. Άλλωστε, δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει κάτι η Caterpillar, αφού και το B15 ήταν εξαιρετικά ανθεκτικό σε οποιαδήποτε κακουχία.

    cat b15q (2)

    cat b15q (6)

    Η διαφορές είναι τρείς, όλες κι όλες, και εντοπίζονται στο εσωτερικό της συσκευής. Πρώτον, έχουμε τετραπύρηνο chipset της MediaTek (6582M) που «τρέχει» στο 1,3GHz, σαφώς ανώτερο από το διπύρηνο MediaTek του Β15. Δεύτερον, η μνήμη RAM διπλασιάζεται, από τα 512MB στο 1GB, μια ανάγκη που ήταν επιτακτική καθώς η συσκευή «φορτωνόταν» εύκολα με εφαρμογές και widgets, με αποτέλεσμα να έχει αργή απόκριση. Τρίτον, το Android Jelly Bean (4.2.2) γίνεται KitKat (4.4) ώστε να συμβαδίζει με την εποχή του και τον ανταγωνισμό. Προφανώς οι δυνατότητες του B15 δεν του επέτρεπαν να αναβαθμιστεί σε KitKat, έτσι το B15Q έρχεται ισχυρότερο και ταχύτερο, με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Google. Και τέταρτον, το Bluetooth v3.0 γίνεται Bluetooth v4.0, άλλη μια σωστή προσθήκη καθώς πολλά περιφερειακά που κυκλοφόρησαν το 2014 και όσα κυκλοφορούν από εδώ και πέρα, χρειάζονται αυτό το πρωτόκολλο επικοινωνίας για να λειτουργήσουν σωστά.

    cat b15q (5)

    cat b15q (4)

    Με τα παραπάνω, το B15Q καταφέρνει επί τέλους να είναι μια συσκευή για σκληρή χρήση, η οποία ταυτόχρονα, όμως, είναι γρήγορη και ευχάριστη στη λειτουργία, παρά τη σχετικά μικρή οθόνη της (4”). Προσωπικά θα ήθελα πολύ να δω μια 4,5άρα οθόνη από την Caterpillar, αλλά θα χρειαζόταν ανασχεδιασμός όλης της συσκευής και ήταν κάτι που προφανώς ήθελε να αποφύγει.

    Ίδιες παραμένουν οι δύο κάμερες, αλλά και το ηχείο στο πίσω μέρος, ακόμη και η μπαταρία στα 2.000mAh που αντέχει γύρω στις 3,5-4 ώρες διαρκούς χρήσης.

    cat b15q (3)

    To Cat Β15Q διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά, έναντι €350 περίπου, σε διάφορα καταστήματα (όσο κόστιζε αρχικά και το B15). Είναι σίγουρα μια υψηλή τιμή αν το συγκρίνουμε με τον ανταγωνισμό σε επιδόσεις και εξοπλισμό, αλλά φυσικά προσφέρει αυτό που λείπει από τα υπόλοιπα. Είναι ένα Android smartphone που θα αντέξει σε πολύ σκληρή χρήση, προσφέρει τις βασικές δυνατότητες που θα ήθελε ένας χρήστης από αυτό και δε θα διστάσει ακόμη και να λειτουργήσει μέσα στο νερό για να αποδείξει το τι μπορεί να κάνει. Απευθύνεται σε περιορισμένο κοινό, αλλά αυτό που πρέπει να κάνει, το κάνει και με το παραπάνω.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles