17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Κάντο όπως η Amazon. Αποστολή δεμάτων μέσω drones και για την DHL. Ιδού η πρώτη φωτό

    Η μεγαλύτερη υπηρεσία αποστολής δεμάτων στην Ευρώπη, η DHL, πραγματοποίησε μία δοκιμαστική πτήση αποστολής πακέτων μέσω drones, κάτι που, όπως αντιλαμβάνεστε, παραπέμπει σε αντίστοιχη υπηρεσία που φαίνεται ότι ετοιμάζει η Amazon, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του CEO της, Jeff Bezos.

    Ένα μικρό, μη επανδρωμένο, όχημα, που είχε πάνω του ένα πακέτο βάρους περίπου 3 κιλών με φάρμακα, “πέταξε” πάνω από ένα ποτάμι στη Βόννη της Γερμανίας στη δοκιμαστική αυτή αποστολή της γερμανικής εταιρείας.

    dhl-drones

    Όπως, μάλιστα, δήλωσε εκπρόσωπός της στο Associated Press, αυτό ήταν μέρος της προκαταρκτικής έρευνας που πραγματοποιεί η εταιρεία, διερευνώντας πώς τα drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή πακέτων με επείγοντα χαρακτήρα, σε περιοχές που είναι δύσκολη η πρόσβαση με τους “παραδοσιακούς” τρόπους μεταφοράς.

    Παρόμοιες έρευνες πέρα από Amazon και DHL πραγματοποιούν και άλλες εταιρείες

    Παρόλο που η αποστολή πακέτων μέσω drones είναι κάτι που θα χρειαστεί αρκετό χρόνο μέχρι να γίνει εμπορικά διαθέσιμο, καθώς πρέπει πρώτα να ρυθμιστούν νομοθετικά θέματα αλλά κυρίως η ασφάλεια μίας τέτοιου είδους μεταφοράς, φαίνεται πως δεν είναι λίγες οι εταιρείες που δείχνουν το ενδιαφέρον τους σε τέτοιες έρευνες. Το “The Verge” αναφέρει, μάλιστα, πως, πέρα από την Amazon και την DHL, η UPS αλλά και η FedEx ερευνούν παρόμοιους τρόπους αποστολής.

    Δεν ξέρουμε, λοιπόν, πόσο άμεσα θα έχουμε κάποια σχετική υπηρεσία εμπορικά διαθέσιμη, ωστόσο η πιθανότητα σε μερικά χρόνια τα δέματα κυριολεκτικά να προσγειώνονται στην αυλή μας είναι υπαρκτή. Ελπίζουμε όχι με τον τρόπο που είδαμε στο (χιουμοριστικό) αυτό video.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles