21.2 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Edward Snowden: Λέει ανοησίες το FBI ότι δεν μπορεί να ξεκλειδώσει το «iPhone του San Bernardino»

    Ο Edward Snowden υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί του FBI, σύμφωνα με τους οποίους μόνο η Apple μπορεί να ξεκλειδώσει το iPhone 5c του δράστη του μακελειού του San Bernardino, αποτελούν… ανοησίες.

    Edward-Snowden

    Μιλώντας μέσω video-link από τη Μόσχα στο Common Cause Blueprint for a Great Democracy conference, ο Snowden υποστηρίζει ότι δεν ισχύουν όσα σημειώνουν από το FBI ότι η Apple έχει τα αποκλειστικά τεχνικά μέσα για να πετύχει κάτι τέτοιο. Σε tweet του μάλιστα, μετά την ομιλία, δηλώνει την υποστήριξή του σε ένα report της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών που λέει περίπου το ίδιο πράγμα.

    Το FBI ισχυρίζεται ότι μόνο η Apple έχει τη δυνατότητα να σπάσει την κωδικοποίηση του κινητού που άφησαν πίσω τους οι τρομοκράτες του San Bernardino, έτσι, τον περασμένο μήνα, έπεισε έναν ομοσπονδιακό δικαστή να υποχρεώσει τον τεχνολογικό γίγαντα να αναπτύξει ένα λειτουργικό σύστημα με σκοπίμως αποδυναμωμένους μηχανισμούς ασφαλείας γι’ αυτό το σκοπό. Η Apple αρνείται να το πράξει και σημειώνει ότι είναι πρόθυμη να φτάσει έως το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, με πολλές τεχνολογικές εταιρείες και προσωπικότητες του χώρου να έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους στις προσπάθειές της.

    Δείτε το video ρεπορτάζ του RT από τις δηλώσεις του Edward Snowden.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles