16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Motorola Mobility από τη Lenovo

    Η εξαγορά της Motorola Mobility από τη Lenovo έναντι του ποσού των 2.91 δισ. δολαρίων ολοκληρώνεται, με τον Κινέζο κατασκευαστή να αποκτά πλέον επίσημα από την Google το mobile device της εταιρείας, όπως διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση που υπάρχει στο blog της Motorola.

    motorola-a-lenovo-company

    Να σημειώσουμε πως η Motorola θα συνεχίσει να λειτουργεί με έδρα της ΗΠΑ ως ανεξάρτητη θυγατρική της Lenovo, ενώ το brand της θα συνεχίσει να υφίσταται στα κινητά της, όπως επίσης και τα brands “Moto” και “Droid” που χρησιμοποιεί.

    Η Motorola στη νέα εποχή της θα κατασκευάζει αποκλειστικά Android συσκευές, ενώ θα προσφέρει αναβαθμίσεις και στα υφιστάμενα μοντέλα της εταιρείας.

    “Σήμερα επετεύχθη ένα ιστορικό ορόσημο για τη Lenovo και τη Motorola – και μαζί είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε, να αναπτυχθούμε και να κερδίσουμε την παγκόσμια αγορά των smartphones” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Yang Yuanqing, chairman και CEO της Lenovo, ο οποίος προσθέτει ότι επιθυμεί να φτάσουν στην τρίτη θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, μετά την Apple και τη Samsung.

    Η εξαγορά της Motorola από τη Lenovo είχε ανακοινωθεί στις 30 Ιανουαρίου ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στο πλαίσιo της συμφωνίας, η Google θα συνεχίσει να διατηρεί την κυριότητα των περισσότερων πατεντών της Motorola, ενώ 2.000 πατέντες καθώς και άδεια χρήσης για τις υπόλοιπες θα περάσουν στα χέρια της Lenovo.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles