13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Είναι επίσημο. Η Lenovo εξαγοράζει τη Motorola από την Google έναντι 2.91 δισ. δολαρίων!

    Οι πρώτες αναφορές ήρθαν πριν λίγη ώρα από το Reuters και την China Mobile και να που η συμφωνία είναι πλέον και επίσημη. Η Motorola Mobilty αλλάζει χέρια και από την Google περνάει στην κινεζική Lenovo έναντι 2.91 δισ. δολαρίων σε ένα συνδυασμό μετρητών και μετοχών.

    Η Google θα συνεχίσει, ωστόσο, να διατηρεί την κυριότητα των περισσότερων πατεντών της Motorola, ενώ 2.000 πατέντες καθώς και άδεια χρήσης για τις υπόλοιπες θα περάσουν στα χέρια της Lenovo. Η αναλυτική συμφωνία περιλαμβάνει την πληρωμή 660 εκατ. δολαρίων σε μετρητά, 750 εκατ. δολαρίων σε μετοχές, με το υπόλοιπο 1.5 δισ. δολάρια να καταβάλλονται από τη Lenovo μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

    motorola mobility

    “Η Lenovo έχει την τεχνογνωσία και την ιστορία ώστε να μετατρέψει τη Motorola σε έναν μεγάλο παίκτη για το οικοσύστημα του Android” δήλωσε σχετικά σχολιάζοντας την εξαγορά ο CEO της Google, Larry Page, συνεχίζοντας με τη σημείωση ότι “Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στη Google να αφιερώσει την ενέργειά της στην προώθηση της καινοτομίας μέσα στο οικοσύστημα του Android, προς όφελος των χρηστών smartphones όπου και αν βρίσκονται”.

    lenovo-google-agreement

    Να υπενθυμίσουμε ότι η Google είχε ολοκληρώσει την εξαγορά της Motorola Mobility που της κόστισε συνολικά 12.5 δισ. δολάρια το 2012, έχοντας βέβαια μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις πατέντες της εταιρείας. Από τότε και έως σήμερα, το τμήμα συσκευών της εταιρείας ήταν ζημιογόνο σε κάθε μία από τις ανακοινώσεις τριμήνου που παρουσίαζε η Google, ενώ υπάρχουν αρκετές αναφορές ότι και οι πατέντες δεν έχουν φανεί στην εταιρεία τόσο χρήσιμες όσο αρχικά αναμενόταν.

    Το τμήμα συσκευών της Motorola, ωστόσο -ειδικότερα τα Moto Χ και Moto G που παρουσίασε πρόσφατα η εταιρεία- φαίνεται να αποτελούν ένα ισχυρό όπλο για τη Lenovo ώστε να εισχωρήσει στην αμερικανική αγορά, για την οποία δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον (ας θυμηθούμε τις προσπάθειες εξαγοράς και της Blackberry από την κινεζική εταιρεία).

    Η Lenovo, η οποία το 2005 είχε προχωρήσει σε άλλη μία σημαντική εξαγορά του Thinkpad unit από την IBM και είναι πανίσχυρη στο κομμάτι των laptops, φιλοδοξεί με την εξαγορά της Motorola να ακολουθήσει μία αντίστοιχη πορεία και στο κομμάτι των κινητών τηλεφώνων.

    Να σημειώσουμε ότι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα χρειαστεί κάποιος χρόνος ώστε να εγκριθεί από τις αρχές των ΗΠΑ και της Κίνας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles