16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Επιβεβαιώνεται ότι η Apple ετοιμάζει ένα οικονομικό “πλαστικό” iPhone

    Το πρωί γράψαμε για το report της China Labor Watch, σύμφωνα με το οποίο η Pegatron, από τους συνεργάτες της Apple στην Κίνα, κατηγορείται για άσχημες συνθήκες εργασίας στα εργοστάσιά της (χειρότερες ακόμη και από αυτές που έχουν εντοπιστεί σε εργοστάσια της Foxconn). Πάνω απο 86 παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων αναφέρονται στην έκθεση, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται υπερβολικές υπερωρίες, παρακράτηση μισθών κ.ά.

    Τώρα, μέσα από αυτή την πολύ άσχημη έκθεση για μία ακόμη εταιρεία που συναρμολογεί προϊόντα της Apple, παίρνουμε και μία επιβεβαίωση για ένα μελλοντικό προϊόν της, το οικονομικό “πλαστικό” iPhone. Το νέο φτηνό smartphone της αμερικανικής εταιρείας αναφέρεται στο report ως ένα από τα προϊόντα της που συναρμολογούνται στα εργοστάσια της Pegatron, μαζί με το iPhone 4, το iPhone 4S και το iPhone 5.

    Μία από τις φωτό που έχουν διαρρεύσει από το φημολογούμενο οικονομικό iPhone που ετοιμάζει η Apple
    Μία από τις φωτό που έχουν διαρρεύσει από το φημολογούμενο οικονομικό iPhone που ετοιμάζει η Apple

    Στην έκθεση υπάρχει και επιπλέον αναφορά για το φτηνό iPhone από έναν εργαζόμενο που περιγράφει ως εξής μία “τυπική” μέρα στο εργοστάσιο. “Σήμερα η δουλειά μας είναι να κολλήσσουμε προστατευτικά φιλμ στο πλαστικό πίσω μέρος του iPhone, ώστε να αποτρέψουμε γρατσουνιές στις γραμμές συναρμολόγησης. Αυτό το προϊόν, με πλαστικό κάλυμμα, θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά από την Apple”.

    Η έκθεση της China Labor Watch συγκέντρωσε υλικό από τα εργοστάσια της Pegatron ανάμεσα στο Μάρτιο και τον Ιούνιο και φαίνεται ότι αυτό το διάστημα το φτηνό iPhone ετοιμαζόταν σ’ αυτά. Το αν αλλάξει κάτι στα σχέδια της Apple, δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο το εν λόγω report αποτελεί μία ακόμη σοβαρή επιβεβαίωση, ότι στο Cupertino ετοιμάζουν μία οικονομική έκδοση της συσκευής. Το αν θα λέγεται iPhone 5C, όπως κυκλοφόρησε χθες ωστόσο, είναι δύσκολο να το πούμε ακόμη…

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles