15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Google αποκαλύπτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Google Glass

    Η φαντασίωση των wearable computers γίνεται ολοένα και πιο πραγματική. Η Google έδωσε στη δημοσιότητα κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά των Google Glass, που μας βοηθούν να έχουμε μία πιο συγκεκριμένη εικόνα για το gadget που έχει αλλάξει την ιδέα που έχουμε για το mobility των συσκευών. Πάμε λοιπόν.

    sergey-brin-google-glass-0020_610x407

    Η οθόνη που διαθέτουν τα Google Glass είναι ανάλυσης 640×360. Σύμφωνα με τη Google είναι «ανάλογη με μία 25 ιντσών HD οθόνη σε απόσταση 8 μέτρων». Η κάμερα είναι στα 5MP και μπορεί να κάνει λήψη βίντεο στα 720p. Ο ήχος φτάνει στον χρήστη μέσω ενός αισθητήρα αγωγιμότητας οστού και η flash memory είναι στα 16GB με ουσιαστική χρήση των 12GB. Η συσκευή θα συγχρονίζεται αυτόματα με το σύννεφο της Google (μάλλον το Drive) και η εταιρεία λέει πως ο σκελετός εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε πρόσωπο, ενώ θα στηρίζεται στο οστό της μύτης.

    Για το θέμα της μπαταρίας που απασχολεί όλους όσους ασχολούνται με gadgets η Google λέει πως η μπαταρία των Google Glass θα επαρκεί για μία ημέρα κανονικής χρήσης, αν και αναφέρει και η ίδια πως διαδικασίες όπως Hangouts μέσω του Google+, θα επιβαρρύνουν την χρήση της. Η φόρτιση γίνεται μέσω micro USB αν και η Google λέει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τον φορτιστή που θα περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

    Τα Glass συνδέονται σε Wi-Fi 802.11 b/g και με οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει Bluetooth. Η εφαρμογή MyGlass που θα κατεβάσετε στο Android κινητό σας, όταν θα αγοράσετε τα Google Glass, υποστηρίζει λειτουργικό 4.0.3 και πάνω και μέσω της εφαρμογής, θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε το GPS, αλλά και να στέλνετε SMS.

    Πότε θα μπορέσετε να τα αγοράσετε; Έλα ντε. Ξέρουμε πως όσοι είχαν προπαραγγείλει τα Google Glass Explorer Edition κατά τη διάρκεια του περσινού Google I/O, θα τα παραλάβουν σύντομα. Για εμάς τους υπόλοιπους, υπολογίζουμε πως θα περιμένουμε αρκετά ακόμα, όπως και για να μάθουμε σε τι τιμή θα κυκλοφορήσουν αυτά. Αν βασιστούμε στις πρώτες πληροφορίες που είχε δώσει η Google, η κυκλοφορία αναμένεται στο τέλος αυτής της χρονιάς και τα μοντέλα που θα βγουν στην αγορά μέσω του Google Play μάλλον, δεν θα κοστίζουν περισσότερα από 500 δολάρια. Αυτά είχε πει πέρυσι η Google. Ίσως πει περισσότερα στο επόμενο Google I/O. Τον Μάιο.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles