18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Τα Google Glasses που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά θα είναι “πολύ φτηνότερα” από τα 1500 δολάρια

    Σας γράφαμε εχθές πως δεν έχουμε δει καλύτερη παρουσίαση προϊόντος. Και εμμένουμε στην άποψη αυτή, μέχρι να κατορθώσει κάποιος άλλος να μας εκπλήξει όσο η Google με την παρουσίαση των Google Glasses.

    Κι επειδή το συγκεκριμένο gadget για εμάς, ήταν ο λόγος να συνειδητοποιήσουμε ότι οι τύποι στην Google ονειρεύονται και είναι η μόνη μεγάλη εταιρεία αυτή τη στιγμή που ξοδεύει χρήματα στο Research & Development για να κάνει αυτά τα όνειρα πραγματικότητα και όχι μόνο για να πουλάει συσκευές στα καταστήματα, ψάξαμε να βρούμε περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την τελική έκδοση των Google Glasses που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά. Ενδιαφέρον insight είδαμε στη συνέντευξη που έδωσε ο Sergey Brin στο TechCrunch, ειδικά για το θέμα των Google Glasses.

    Υπενθυμίζουμε πως ο Brin ανακοίνωσε πως οι developers που παρευρίσκονται στο Google I/O μπορούν να προχωρήσουν σε προπαραγγελία της συσκευής, τουλάχιστον αυτό που ονομάζουν Explorer edition και η τιμή τους ανέρχεται στα 1500 δολάρια. Στη συνέντευξή του όμως ο Brin ανέφερε πως η συσκευή που ουσιαστικά θα διατεθεί στο κοινό και σε ευρεία κυκλοφορία, θα έχει λίγο χαμηλότερα specs και θα είναι αρκετά οικονομικότερη. Αναφορά από το SlashGear λέει πως θα τα “αγοράζουμε” από το Google Play σε ένα range τιμών από τα 200 έως τα 500 δολάρια. Στο σχετικό post του TechCrunch επισημαίνεται πως οι σχεδιαστές της Google επιθυμούν να κάνουν οικονομικότερα Google Glass, αλλά όχι να κάνουν μεγάλες εκπτώσεις στο hardware. Με τη διαφορά πως η consumer version των Google Glasses θα διατεθεί ένα χρόνο μετά την Explorer, οπότε, υπολογίζουμε, στο τέλος του 2013 :(

    Μία από τις απορίες που είχαμε βλέποντας την παρουσίαση της Google, αλλά και πριν, όταν πρωτο διέρρευσε το Project Glass, είναι η αυτονομία τους. Πόσο, δηλαδή, μπορούν οι χρήστες να φοράνε τα γυαλιά, χωρίς να χρειάζεται να τα φροντίσουν. Ο Brin άφησε να εννοηθεί ότι το χρονικό διάστημα μεταξύ των φορτίσεων είναι οι 6 ώρες. Ακούγεται παράλογο, αλλά πιστεύουμε πως είναι πολύ λίγος ο χρόνος, ακόμα κι αν οι 6 ώρες αυτές αφορούν πλήρη λειτουργία με αναζητήσεις και πραγματοποίηση hangouts.

    Θα πείτε, εύλογα, ότι παραλογιζόμαστε όταν αναρωτιόμαστε για την αυτονομία όταν δεν γνωρίζουμε άλλα, πιο σημαντικά πράγματα. Έχετε δίκιο. Αλλά μας αρέσει να ενθουσιαζόμαστε, μας αρέσει που ερωτευτήκαμε το πιο geeky ζευγάρι γυαλιά και όσο περνάει ο καιρός, μέχρι να κυκλοφορήσουν, θα προσπαθούμε συνεχώς να μάθουμε καινούριες λεπτομέρειες. Μέχρι να κατορθώσουμε να τα αγοράσουμε…

    Πηγές: TechCrunch, SlashGear

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles