19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Project Ara. Το “καλύτερο κομμάτι” της Motorola παραμένει στη Google

    Χθες το βράδυ έσκασε η είδηση-βόμβα εξαγοράς της Motorola Mobility, που έως τώρα ήταν στα “χέρια” της Google, από τη Lenovo. Όπως έγινε γνωστό, η Google θα κρατήσει κάποιες από τις πατέντες της Motorola, μαζί με αυτές όμως φαίνεται πως διατηρεί και την “Ομάδα Προηγμένης Τεχνολογίας” της εταιρείας, που συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το καινοτόμο Project Ara των αρθρωτών smartphones.

    Project-Ara

    Το deal με τη Lenovo, λοιπόν, δε συμπεριλαμβάνει τo Advanced Technology & Project group της εταιρείας, στο οποίο ηγείται πρώην στέλεχος της Darpa, της Υπηρεσίας Προηγμένων Αμυντικών Ερευνών των ΗΠΑ, η Regina Dugan. Οι πληροφορίες θέλουν, μάλιστα, τη σχετική ομάδα να ενσωματώνεται στο group του Android, με την Dugan να αναφέρεται στον Sundar Pichai, αλλά να διατηρεί σε ένα βαθμό και τον ανεξάρτητο ρόλο της.

    Το τμήμα που ηγείται η Regina Dugan περιλαμβάνει περί τα 100 άτομα, τα οποία θα μετακινηθούν από τα γραφεία τους στο Sunnyvale στο Mountain View.

    Όπως σημειώσαμε, το πιο σημαντικό έως τώρα project του group είναι το περίφημο Project Ara, ένα modular phone που επιτρέπει διαφορετικές διαμορφώσεις, καθώς είναι κατασκευασμένο από αποσπώμενα μέρη τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν και να προστεθούν συνθέτοντας διαφορετικά configurations για τη συσκευή. Πρόκειται για ένα, αναμφίβολα, πολύ ενδιαφέρον project που θα θέλαμε να δούμε να χρησιμοποιεί τους πόρους αλλά και τις καινοτόμες ιδέες και έρευνες της Google ώστε να ολοκληρωθεί.

    Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η Google θα διατηρήσει και τις πατέντες που έχει αναπτύξει το Advanced Technology Group της Motorola, ωστόσο η Lenovo θα λάβει άδεια χρήσης για αυτές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles