15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Επίσημο: Η HP γίνεται… δύο εταιρείες

    Η HP ανακοίνωσε επίσημα κάτι που έχει διαρρεύσει εδώ και μερικές ώρες, τα σχέδιά της να χωριστεί σε δύο εταιρείες.

    hp_hq

    Ο κολοσσός της πληροφορικής, έχοντας πίσω του μία ιστορία 75 ετών, διασπάται πλέον, με τη μία εταιρεία, η οποία ονομάζεται HP Inc. να επικεντρώνεται σε consumer λύσεις, όπως προσωπικοί υπολογιστές και εκτυπωτές (αλλά και να περιλαμβάνει ένα νέο τμήμα που θα ασχολείται αποκλειστικά με το 3D printing) και την άλλη, που ονομάζεται Hewlett-Packard Enterprise, σε επιχειρησιακούς πελάτες στον τομέα του computing, του λογισμικού, της υποδομής και των υπηρεσιών.

    Η CEO, Meg Whitman θα “τρέχει” τις επιχειρησιακές δραστηριότητες της Hewlett-Packard Enterprise, ενώ, παράλληλα, θα είναι πρόεδρος της PC & Printing, HP Inc. company. H CFO, Cathie Lesjak, θα παραμείνει στην enterprise εταιρεία, o Dion Weisler θα είναι επικεφαλής της HP Inc, ενώ η Patt Russo, πρόεδρος της HP Enterprise. Ο διαχωρισμός του αμερικανικού κολοσσού υπολογίζεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015, με τους μετόχους να αποκτούν αυτόματα μετοχές και στις δύο νέες εταιρείες.

    “Θα παρέχουμε σε κάθε μία εταιρεία, την ανεξαρτησία, την εστίαση, τους οικονομικούς πόρους και την ευελιξία που χρειάζεται ώστε να προσαρμοστεί γρήγορα στη δυναμική της αγοράς και των καταναλωτών” σημείωσε η Meg Whitman, συνεχίζοντας ως εξής “Με τη μετάβαση από μία HP σε δύο νέες εταιρείες, που δημιουργήθηκαν από τις επιτυχημένες προσπάθειες ανάκαμψής μας, θα είμαστε σε ακόμη καλύτερη θέση, ώστε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί στην αγορά, να παρέχουμε υποστήριξη στους πελάτες και τους συνεργάτες μας και να προσφέρουμε τη μέγιστη αξία στους μετόχους μας”.

    Η ίδια είχε αναλάβει τα ηνία της HP το 2011, σε μία δύσκολη περίοδo, μετά την απομάκρυνση του πρώην CEO της, Leo Apotheker. Και τα επόμενα χρόνια, ωστόσο, δεν κύλησαν απροβλημάτιστα, με την εταιρεία να βρίσκεται στη μέση ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης και να ανακοινώνει χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας. Τον περασμένο Αύγουστο είχε, μάλιστα, ανακοινώσει απότομη πτώση στα κέρδη της, παρά την αύξηση των εσόδων λόγω των βελτιωμένων πωλήσεων στο κομμάτι των PCs.

    Η HP βρίσκεται εδώ και καιρό “υπό πίεση” και από νεότερους ανταγωνιστές της, όπως η κινεζική Lenovo, η οποία την ξεπέρασε το 2012, αποκτώντας τον τίτλο του κορυφαίου κατασκευαστή PCs στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια έχει επίσης εμπλακεί και σε μία συνεχιζόμενη δικαστική διαμάχη με τη βρετανική εταιρεία Autonomy την οποία εξαγόρασε το 2011.

    Ο διαχωρισμός της σε δύο εταιρείες δεν είναι πάντως κάτι που δεν έχουμε ξανακούσει τελευταία, αν θυμηθούμε το πρόσφατο παράδειγμα του χωρισμού eBay και Paypal. Για να δούμε αν η ανεξάρτητη δραστηριοποίηση των δύο τμημάτων θα βοηθήσει το “θρυλικό” κολοσσό να δει καλύτερες μέρες στο μέλλον…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles