19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Τουρκία μπλοκάρει την πρόσβαση στα social media

    Νέα προβλήματα πρόσβασης σε δημοφιλή social media στη γειτονική Τουρκία, καθώς οι αρχές της χώρας έχουν μπλοκάρει το Twitter, το Youtube και -για κάποιο διάστημα- το Facebook, με αφορμή τη δημοσίευση φωτογραφιών του εισαγγελέα Mehmet Selim Kiraz, κατά τη διάρκεια της ομηρίας του από την ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C, στις οποίες απεικονιζόταν με το πιστόλι στον κρόταφο.

    twitter youtubr

    Όπως σημείωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης και μετέδωσε το Reuters, εισαγγελέας ζήτησε την απαγόρευση των κοινωνικών δικτύων στη χώρα, μετά την απελευθέρωση των φωτογραφιών. Η σχετική απαγόρευση που στάλθηκε στην τουρκική ένωση τηλεπικοινωνιακών παρόχων υλοποιήθηκε ήδη από κάποιους από τους κορυφαίους ISPs στη χώρα, ενώ αναμένεται ότι θα την εφαρμόσουν και οι υπόλοιποι σύντομα. Στην περίπτωση του Facebook, ωστόσο, είχαμε άρση της απαγόρευσης μετά από κάποιο διάστημα.

    cnn-turk

    Επιπλέον, όπως μετέδωσε το BBC, πάνω από 160 ιστοσελίδες που είχαν δημοσιεύσει τις φωτογραφίες έχουν μπλοκαριστεί με απόφαση δικαστηρίου.

    Ο εισαγγελέας Mehmet Selim Kiraz (ο οποίος είχε ερευνήσει την υπόθεση του 15χρονου Berkin Elvan, θύματος της βίαιης αστυνομικής καταστολής της εξέγερσης του 2013) είχε απαχθεί και κρατηθεί όμηρος την περασμένη εβδομάδα, ενώ η επιχείρηση απελευθέρωσής του είχε αποτέλεσμα το θάνατό του.

    Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που οι αρχές στη χώρα μπλοκάρουν δημοφιλή social media. Το Μάρτιο του 2014 το twitter παρέμεινε μπλοκαρισμένο, στο παρασκήνιο σκανδάλων διαφθοράς στην κυβέρνησή του Recep Tayyip Erdogan. Παρ’ όλα αυτά, οι χρήστες είχαν βρει τρόπους παράκαμψης της απαγόρευσης, οι οποίοι και τώρα έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

    Update: Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαταστάθηκε πλήρως σήμερα (07.04) το πρωί στην Τουρκία

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles