19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ιδού το Samjiyon, το βορειοκορεάτικο tablet (το οποίο κάνει κάτι που δεν κάνει το… iPad)

    Η Βόρεια Κορέα είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση χώρας, στην οποία έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Το ίδιο και στον ηγέτη της που είναι πλέον ο Kim Jong Un, το ίδιο και στο… “ιδιαίτερο” tablet που κατασκευάστηκε και κυκλοφόρησε πρόσφατα εκεί, το επονομαζόμενο Samjiyon.

    Ένας τουρίστας που επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της χώρας, Pyongyang, αγόρασε τη συσκευή και έστειλε ένα video παρουσίασής της, καθώς και αρκετές πληροφορίες γι’ αυτήν στο site North Korean Tech.

    Samjiyon tablet

    Το Samjiyon κοστίζει 200 δολάρια και είναι ένα 7άρι tablet με ενδιαφέροντα specs, ανάμεσα στα οποία επεξεργαστής 1.2GHz, 1GB μνήμης RAM, επιλογή εσωτερικής μνήμης ανάμεσα σε 8 και 16GB, 2MPixels κάμερα και οθόνη ανάλυσης 1024×768 pixels.

    Λόγω της ιδιαίτερότητας της χώρας, δε διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης στο Internet (το Wi-Fi της συσκευής έχει απενεργοποιηθεί, ενώ δεν υποστηρίζει ούτε σύνδεση 3G), μπορείτε ωστόσο να το συνδέσετε στο intranet της Βόρειας Κορέας, μέσω ενός ειδικού browser, ώστε να έχετε πρόσβαση σε τοπικές πληροφορίες. Επιπλέον, λόγω του ότι διαθέτει την free έκδοση του Android για τους κατασκευαστές, δε θα βρείτε σ’ αυτό υπηρεσίες της Google (αλλά, μεταξύ μας, χωρίς Internet αυτές σας ειναι και παντελώς “άχρηστες”).

    Ενσωματώνει επίσης πολλές εφαρμογές (τοπικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο) καθώς και παιχνίδια, έχει όμως και κάτι που, “χαριτολογώντας”, μπορεί κανείς να πει ότι δεν έχει ούτε το iPad… Τι είναι αυτό; Τηλεοπτικός δέκτης για την πρόσβαση στα τοπικά κανάλια (κανονικά και όχι διαδικτυακά) – μία δυνατότητα, ωστόσο, που συναντά κανείς σε αρκετές συσκευές προέλευσης από την Άπω Ανατολή…

    Ιδού, πάντως, και ένα άκρως ενδιαφέρον hands-on video στο Samjiyon από το North Korean Tech, όπου βέβαια μπορείτε να βρείτε και το αναλυτικό review της συσκευής εδώ.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles