18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Sony QX10 και QX100 “Lens-Style Cameras”. Επίσημα [IFA 2013]

    Φέτος, οι διαρροές που αφορούν τις ανακοινώσεις της Sony στην IFA 2013 είναι αρκετά αναλυτικές. Έτσι, δε μάθαμε μία μέρα πριν το λανσάρισμα τα πάντα μόνο για το Sony Xperia Z1 (διάβασε γι’ αυτό εδώ), αλλά και για τα καινοτόμα Lens-style Cameras QX10 και QX100 της ιαπωνικής εταιρείας, τα οποία δε συνεργάζονται μόνο με τα smartphones της, αλλά και με άλλες Android και iOS προτάσεις. UPDATE! Και να που ανακοινώθηκαν επίσημα στο event της εταιρείας στο Βερολίνο.

    sonyqx

    Οι δύο συσκευές έχουν σχεδιαστεί ώστε να λειτουργούν και σε συνεργασία με το smartphone ή το tablet σας, “συγχωνεύοντας” σύμφωνα με τη Sony “τη δημιουργική ισχύ μίας compact μηχανής με την άνεση και τη συνδεσιμότητα των σύγχρονων smartphones”.

    Μπορούν να συνδεθούν στη συσκευή σας με τη βοήθεια Wi-FiNFC σε συμβατά μοντέλα) και ειδικού adapter, ώστε να μπορούν να αιχμαλωτίσουν “υψηλής ποιότητας εικόνες και video” σύμφωνα με τους Ιάπωνες, οι οποίοι αναφέρουν ότι ανταγωνίζονται premium ψηφιακές φωτογραφικές. Μπορούν, ωστόσο, να λειτουργήσουν και ανεξάρτητα, αν το επιθυμείτε, καθώς διαθέτουν πλήκτρο για να πραγματοποιήσετε λήψεις, υποδοχή κάρτας μνήμης και επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

    Τόσο το QX10 όσο και το QX100 έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ως σκόπευτρο την οθόνη του smartphone ή του tablet σας, ενώ επιπλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας και για να τραβήξετε μία φωτό, για την έναρξη/διακοπή λήψης video αλλά και την προσαρμογή των ρυθμίσεων.

    Τα νέα αξεσουάρ είναι συμβατά με την εφαρμογή Sony Play Memories, ώστε να ανεβάζουν αυτόματα τις φωτογραφίες σας στο cloud, ενώ μπορούν να σώσουν ό,τι τραβάτε ταυτόχρονα και στη μνήμη τους και στο smartphone σας.

    sonyqx1

    • Όσον αφορά τώρα τα ξεχωριστά specs τους, το QX100 διαθέτει αισθητήρα Exmor R CMOS 1 ίντσας και ανάλυσης 20,2MPixels (τον ίδιο που ενσωματώνει και η ψηφιακή κάμερα RX100 II της Sony), ευρυγώνιο φακό Carl-Zeiss Vario-Sonnar T με 3.6x οπτικό zoom, επεξεργαστή εικόνας BIONZ και ειδικό “δακτυλίδι ελέγχου” για χειροκίνητη εστίαση και zoom. Επιπλέον, υποστηρίζει πολλά shooting modes (Program Auto, Aperture Priority, Intelligent Auto, Superior Auto κ.ά).
    • Το QX10, από την άλλη, διαθέτει αισθητήρα CMOS Exmor R στα 18.2MPixels με φακό Sony G Lens με οπτικό zoom 10x. Έχει ενσωματωμένο Optical SteadyShot για προστασία από κουνημένες λήψεις, ενώ θα ενσωματώνει τα Program Auto, Intelligent Auto και Superior Auto modes.

    Η τιμή του QX100 θα φτάνει τα 500 δολάρια, ενώ του QX10 τα 250 και θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο μήνα.

    Δείτε και ένα video από τα lens cameras της Sony

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles