13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η LG θα παρουσιάσει το νέο smart TV webOS 2.0 στην επερχόμενη CES!

    Στη διάρκεια της φετινής CES, η LG πρόκειται να παρουσιάσει το νέο updated λειτουργικό σύστημα για τις smart τηλεοράσεις της, ονόματι webOS 2.0. Το νέο OS αναμένεται να είναι εμφανώς πιο βελτιωμένο σε σύγκριση με τον προκάτοχο του, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στον χρήστη, μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια, αλλά και σημαντική αύξηση της ταχύτητας.

    WEBOS_1

    Ενδεικτικό είναι ότι η νέα πλατφόρμα του webOS 2.0 θα μπορεί να ανοίγει τις προεγκατεστημένες εφαρμογές 60% πιο γρήγορα σε σύγκριση με την version 1. Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύουν τα αγαπημένα τους κανάλια στο My Channel menu στην home screen, ενώ παράλληλα σχεδόν όλα τα menus έχουν επανασχεδιαστεί, έτσι ώστε να επιτρέπουν την πιο εύκολη διαχείριση τους από τον user. To εν λόγω λειτουργικό αρχικά είχε σχεδιαστεί από την Hewlett Packard και έκανε την εμφάνιση του πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2013, όμως η LG απέκτησε τον πηγαίο κώδικα και στη συνέχεια φρόντισε να το αναδιαμορφώσει πλήρως για να το προσθέσει στις δικές της smart τηλεοράσεις. H κορεατική εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φόρα μία smart TV της που είχε εγκατεστημένο το webOS στην CES 2014, ενώ μέχρι στιγμής η γνωστή εταιρεία έχει καταφέρει να πουλήσει περισσότερες από 5 εκατομμύρια τηλεοράσεις, οι οποίες φέρουν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

    Με την LG να ετοιμάζεται να παρουσιάσει και μία 55άρα 8K TV στην φετινή CES, αλλά και τους υπόλοιπους κατασκευαστές να μας έχουν ετοιμάσει πάρα πολλές εκπλήξεις, το μόνο βέβαιο είναι ότι στην CES 2015 (η οποία θα ξεκινήσει στις 6 Ιανουαρίου), αναμένεται να δούμε την αιχμή του δόρατος στις νέες τεχνολογίες των «έξυπνων τηλεοράσεων».

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles