21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Οι μεγαλύτερες περικοπές στην ιστορία της Microsoft. 18.000 θέσεις εργασίας καταργούνται μέσα στον επόμενο χρόνο!

    Ένα ρεκόρ το οποίο σίγουρα μας προκαλεί θλίψη και αποδεικνύει γιατί οι μεγάλες εξαγορές εταιρειών πέρα από μεγάλες ειδήσεις φέρνουν και… μεγάλη ανεργία. Στις χειρότερες περικοπές που έχει πραγματοποιήσει στη μακρόχρονη ιστορία της, η Microsoft αναμένεται να καταργήσει 18.000 θέσεις εργασίας, μέσα στο επόμενο έτος. Οι περισσότερες απ’ αυτές αναμένεται να προέλθουν από το τμήμα συσκευών και υπηρεσιών της Nokia, του οποίου η απόκτηση ολοκληρώθηκε από την αμερικανική εταιρεία μέσα στον προηγούμενο Απρίλιο.

    microsoft2

    Οι περικοπές αφορούν το 14% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της Microsoft που αριθμεί περί τους 127.000 εργαζομένους και είναι, δυστυχώς, οι μεγαλύτερες στην ιστορία του “γίγαντα” της τεχνολογίας, τα 39 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά. Έρχονται πέντε μήνες μετά την ανάληψη των “ηνίων” της εταιρείας από τον Satya Nadella, ο οποίος ανακοίνωσε τα σχέδια της Microsoft σε δημόσιο σημείωμα προς τους εργαζομένους της με την “υπόσχεση ότι η διαδικασία θα γίνει με τον πιο προσεκτικό και διαφανή τρόπο”.

    Από τις περικοπές, οι 12.500 θα αφορούν εργαζόμενους στο τμήμα υπηρεσιών και συσκευών της Nokia, ενώ, από το σύνολο αυτών, οι 13.000 θα λάβουν ειδοποίηση μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Όλοι, ανεξαιρέτως, θα λάβουν, φυσικά, αποζημίωση απόλυσης.

    Όπως σημείωσε ο Nadella, οι περικοπές αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα ότι η Microsoft ξεκινάει να απορροφά τη Nokia, ενώ αξίζει να αναφέρουμε και το ότι, μέσα στην ανακοίνωση των περικοπών, περιλαμβάνεται “κρυμμένη” η σημείωση ότι η Microsoft θα “σκοτώσει” τα “Android” Nokia X smartphones, κάτι που δε θα μπορούσαμε με τίποτα να ισχυριστούμε ότι μας προκαλεί έκπληξη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles