22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Είναι επίσημο. Ο Satya Nadella νέος CEO της Microsoft

    Οι φήμες επιβεβαιώνονται με τον πλέον εμφατικό τρόπο και ο Satya Nadella είναι ο νέος CEO της Microsoft, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που μας έρχεται από το Redmond. Μετά από μήνες αναζήτησης του διαδόχου του Steve Ballmer, ένας εσωτερικός υποψήφιος, αφεντικό του enterprise & cloud division της εταιρείας έως τώρα, αναλαμβάνει τα “ηνία” ολόκληρης της Microsoft.

    satya-nadella-ceo-microsoft

    Ο Satya Nadella (ιδού η ειδική σελίδα της Microsoft με το βιογραφικό του και άλλα χρήσιμα στοιχεία) είναι 47 ετών, γεννημένος στην Ινδία και εργάζεται στην αμερικανική εταιρεία από το 1992, ενώ είναι παντρεμένος τα τελευταία 22 χρόνια και έχει τρία παιδιά. Γίνεται ο τρίτος CEO της Microsoft τα 39 χρόνια “ζωής” της εταιρείας, διαδεχόμενος τον Steve Ballmer.

    Στα 22 χρόνια που εργάζεται στη Microsoft, ο Satya Nadella, όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρεία, “έχει υπάρξει ένα στέλεχος που έχει αποδείξει τις ικανότητές του, στη στρατηγική αλλά και σε τεχνικά θέματα, σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, αναπτύσσοντας ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής cloud στον κόσμο που υποστηρίζει μεταξύ άλλων το Bing, το Xbox, το Office και άλλες υπηρεσίες της Microsoft”.

    Ο Satya Nadella CEO, ο Bill Gates founder & technology advisor της Microsoft

    Ο Bill Gates, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, παραδίδοντας ωστόσο τη θέση του προέδρου στον John Thompson, ενώ πλέον ο επίσημος τίτλος του στη Microsoft είναι founder & technology advisor (επιβεβαιώνοντας εν μέρει φήμες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα σήμερα ότι ο Nadella επιθυμεί το συμβουλευτικό του ρόλο στην εταιρεία).

    “Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μεταμόρφωσης, δεν υπάρχει καλύτερο άτομο για να οδηγήσει τη Microsoft από τον Satya Nadella” ανέφερε στις επίσημες δηλώσεις του ο Bill Gates. “O Satya είναι ένας ηγέτης που έχει αποδείξει την αξία του και τις hard-core ικανότητες του στον τομέα της μηχανικής, το επιχειρησιακό του όραμα και την ικανότητά του να φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Το όραμά του για το πώς η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί και θα φέρει εμπειρίες σε όλο τον κόσμο είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η Microsoft, καθώς η εταιρεία εισέρχεται σε ένα επόμενο κεφάλαιο προϊόντικής καινοτομίας και ανάπτυξης”.

    “Έχοντας δουλέψει μαζί του για περισσότερα από 20 χρόνια, γνωρίζω ότι ο Satya είναι ο κατάλληλος ηγέτης για τη Microsoft” αναφέρει στις δηλώσεις του ο απερχόμενος CEO της εταιρείας, Steve Ballmer, που ανακοίνωσε στις 23 Αυγούστου ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του μόλις βρεθεί ο αντικαταστάτης του. “Είχα το ξεχωριστό προνόμιο να εργαστώ με τους πιο ταλαντούχους υπαλληλους και μία σπουδαία ηγετική ομάδα στη βιομηχανία και γνωρίζω το πάθος και την όρεξη που έχουν για σπουδαία πράγματα, η οποία θα μεγαλωσει κάτω από την ηγεσία του Satya” συμπληρώνει σχετικά ο Ballmer.

    “Η βιομηχανία μας δε σέβεται τη παράδοση, σέβεται μόνο την καινοτομία” είναι τα πρώτα λόγια του νέου CEΟ της αμερικανικής εταιρείας. “Η ευκαιρία για τη Microsoft είναι τεράστια μπροστά, αλλά για να την εκμεταλλευτούμε πρέπει να κινηθούμε γρηγορότερα, να επικεντρωθούμε στις εξελίξεις και να συνεχίσουμε να μεταμορφωνόμαστε. Βλέπω ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μου ως την επιτάχυνση της δυνατότητάς μας να φέρουμε καινοτόμα προϊόντα στους καταναλωτές το συντομότερο δυνατό”.

    Δείτε την πρώτη συνέντευξη του Satya Nadella ως CEO της Microsoft σε ένα video που ετοίμασε από το Redmond η ίδια η εταιρεία και μόλις έδωσε στη δημοσιότητα.

    Δείτε ένα ακόμη video με τον Bill Gates να καλωσορίζει τον Satya Nadella ως νέο CEO της Microsoft

    Δείτε ένα ακόμη video με τον απερχόμενο CEO Steve Ballmer να καλωσορίζει τον Satya Nadella ως νέο CEO της Microsoft

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles