15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft: Οι επενδυτές φοβούνται ότι εγκαταλείπει την αγορά φορητών συσκευών

    Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων της Microsoft, ορισμένοι απ’ αυτούς εμφανίστηκαν ανήσυχοι σχετικά με τη στρατηγική που ακολουθεί η εταιρεία στον τομέα των φορητών συσκευών και τα εμφανή σημάδια ότι εγκαταλείπει την αγορά αυτή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το GeekWire. Η συνέλευση αυτή δίνει την ευκαιρία στους μετόχους της Microsoft να υποβάλλουν σαφή ερωτήματα προς τον CEO, Satya Nadella, μπροστά στο κοινό που πολλοί εξ αυτών είναι πιστοί χρήστες των Windows Phones.

    Ένας εξ αυτών, o Dana Vance εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι η Microsoft έχει κυκλοφορήσει εφαρμογές, όπως τα Pix photo και Outlook apps για Android και iPhone, αλλά όχι και για τη δική της πλατφόρμα. Ο Vance έχει επενδύσει και στο Band fitness tracker και αναφέρθηκε στις πρόσφατες φήμες, ότι δηλαδή η Microsoft έχει σταματήσει την ανάπτυξή του. Απευθυνόμενος στον Satya Nadella, τον κάλεσε να εξηγήσει και να αναπτύξει τα σχέδια της εταιρείας.

    microsoft

    Η απάντηση του Nadella είναι η ίδια με αυτή που έχει δώσει αρκετές φορές. Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε ότι στόχος της Microsoft είναι η δημιουργία προϊόντων τα οποία θα είναι μοναδικά και τα οποία θα καταφέρουν να διαφοροποιηθούν από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό με τη βοήθεια του λογισμικού της Microsoft, είτε η συσκευή αυτή αποκαλείται Surface ή Surface Studio ή HoloLens, είτε απλά πρόκειται για ένα smartphone. Αυτό είναι που ο ίδιος θεωρεί πως χρειάζεται η Microsoft.

    Ο CEO της εταιρείας συμπλήρωσε ακόμη ότι τα Windows camera και mail apps θα περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά που βρίσκουμε και σε άλλες πλατφόρμες, αλλά απέφυγε να σχολιάσει πότε κάτι τέτοιο θα πραγματοποιηθεί. Ένας άλλος επενδυτής ο οποίος τονίζει πως χρησιμοποιεί τη συσκευή του με WP 18 ώρες την ημέρα απευθυνόμενος στον Nadella τόνισε: «Μπορείτε να με καθησυχάσετε και να μου πείτε ποιο είναι το όραμα της Microsoft στο χώρο των φορητών συσκευών»; Ο Nadella από τη μεριά του φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά:

    «Αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι να εστιάσουμε σε τομείς που θα μας διαφοροποιήσουν στην αγορά. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα Windows Phone, εκεί που διαφοροποιούμαστε έναντι του ανταγωνισμού είναι στη διαχείρισή τους, την ασφάλεια ή το χαρακτηριστικό Continuum που επιτρέπει ένα smartphone να χρησιμοποιείται σαν ένα PC. Έτσι θα κινηθούμε και στο μέλλον, εστιάζοντας σε παράγοντες που θα μας επιτρέψουν να διαφοροποιηθούμε. Για παράδειγμα, το HP X3 αποτελεί ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση. Θα συνεχίσουμε την αναζήτηση διαφορετικών λειτουργιών και χαρακτηριστικών που θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε στις συσκευές μας. Παράλληλα, θα υποστηρίξουμε το λογισμικό μας σε μια σειρά διαφορετικών συσκευών. Αυτή είναι η κατεύθυνση της Microsoft μελλοντικά. Δε θα εγκαταλείψουμε την υποστήριξη των Windows phones, αλλά από την άλλη πλευρά συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν και άλλες πλατφόρμες και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα δικά μας apps θα είναι διαθέσιμα και σε εκείνες».

    Στη ουσία, πάντως, η ίδια η απάντηση του Satya Nadella, δεν φαίνεται ικανή να ανακόψει το κύμα ανησυχιών σε επενδυτές και καταναλωτές, καθώς παρόμοιες απαντήσεις έχουμε δει και άλλες φορές. Η στρατηγική «το smartphone σαν ένα PC» είναι γεγονός πως δεν έχει προσφέρει αρκετά στη πλατφόρμα και δεν έχει καταφέρει προς το παρόν να προσελκύσει μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles