24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ξέχνα τα Google Glass και το iWatch. Η Motorola σου έχει άλλα, καλύτερα

    Θυμάστε που αναρωτιόμασταν  τι στο καλό κάνει 1,5 χρόνο η Google με τη Motorola; Μόλις διαπιστώσαμε. Όχι, δεν θα αναφερθούμε στις δηλώσεις του CEO Dennis Woodside για το X phone που θα είναι «πιο Made in USA πεθαίνεις». Μιλάμε για άλλα, πολύ περισσότερο ενδιαφέροντα πράγματα που έδειχνε στους δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα, η αντιπρόεδρος νέων τεχνολογιών Regina Dugan, πρώην διευθύντρια στη DARPA και τώρα επικεφαλής «μάγος» στα εργαστήρια της Motorola για τη Google.

    mc10_electronic_tattoo1_560

    Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία, είναι ένα ηλεκτρονικό tattoo. Ένα μικροκύκλωμα που είναι κολλημένο σε ένα είδος λάστιχου, το οποίο κολλάει απόλυτα στο δέρμα και αρχικά, χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς. Συλλέγει στοιχεία από τον οργανισμό σας και μπορεί να τα μεταδώσει σε ειδικές εφαρμογές που θα παρακολουθείτε εσείς ή κάποιος γιατρός. Οι εφαρμογές του δεν έχουν αρχίσει καν να αναπτύσσονται, δίνοντας καινούρια έννοια στην ιδέα των wearable computers.  Θα το φορούσε κανείς; Η Dugan λέει εύστοχα πως ένας teenager λίγο δύσκολα θα φορούσε ρολόι πια, αλλά θα έκανε ένα τέτοιο tattoo μόνο και μόνο για να τσατίσει τους γονείς του. Διαφωνείτε;

    proteus_authentication_pill1_1020_large_verge_medium_landscape

    Το δεύτερο «τρελό» αλλά εντελώς υπαρκτό πράγμα που έδειξε η Dungan ήταν το χάπι από την Proteus Digital Health. Είναι ένα σύστημα που ενεργοποιείται από τα οξέα στο στομάχι μας. Όταν το καταπιούμε και αρχίσει να διαλύεται, ενεργοποιεί ένα σήμα 18 bit στο σώμα μας. Άρα, κατ’ επέκτασιν, όλο το σώμα μας γίνεται ένα σύστημα πιστοποίησης της ταυτότητάς μας. Το χάπι έχει εγκριθεί ήδη από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ και οι εφαρμογές που σκεφτόμαστε είναι πρώτα απ’ όλα η μετεξέλιξη των συστημάτων ασφαλείας με τη χρήση βιομετρικών στοιχείων στις τράπεζες. Το δεύτερο πράγμα που φανταζόμαστε είναι περισσότερο «Big Brother» και “Minority Report”.

    Δεν ξέρουμε πώς το σκέφτεστε, αλλά εμείς σταματάμε να ρωτάμε πια, τι κάνει η Google με τη Motorola. Και περιμένουμε να δούμε προϊόντα να εμφανίζονται πιο επίσημα. Η ιστορική Motorola, η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που έκανε την ιδέα της κινητής τηλεφωνίας πραγματικότητα, επανασυστήνεται.

    Related Articles

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles