22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το τέλος των τελών roaming στην Ευρώπη είναι κοντά. Μέσα στο 2014

    Το γεγονός ότι όταν ταξιδεύετε σε μία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, στα έξοδά σας, εκτός από τα εισιτήρια ή τη διαμονή σας, υπολογίζετε και το κόστος των τηλεπικοινωνιών σας (έστω και μειωμένο σε σχέση με άλλες χώρες), αποτελεί ένα φυσικό όριο στις μετακινήσεις σας ως Ευρωπαίος πολίτης και αυτό πρέπει να σταματήσει. Αυτό υποστηρίζει η Ευρωπαία επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα, Neelie Kroes και αποκαλύπτει το σχέδιό της για την ενιαία Ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών, μέχρι το 2014.

    eu-4g

    Το τέλος του roaming αλλά και η ουδετερότητα στο διαδίκτυο, βρίσκονται στο πακέτο που καταθέτει η κα Kroes προς συζήτηση σήμερα, ζητήματα που στοχεύουν στην ενιαία Ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών, αλλά και την απαγόρευση παρεμβάσεων των παρόχων σε υπηρεσίες όπως το Skype, το WhatsApp, το Viber και άλλα.

    Την αρχή είχε κάνει η Ολλανδία, η πατρίδα της κας Kroes, που ήταν και η πρώτη χώρα που  επιβεβαίωσε νομοθετικά την αρχή της ουδετερότητας στο διαδίκτυο, απαγορεύοντας σε παρόχους όπως η τοπική KPN να ζητούν έξτρα χρεώσεις για την χρήση υπηρεσιών VOIP, όπως το Skype ή το WhatsApp, ή να παρεμβαίνουν τεχνικά ώστε οι πελάτες τους να μην μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν.

    Η πανευρωπαϊκή ουδετερότητα και η δημιουργία μίας ενιαίας τηλεπικοινωνιακής αγοράς, έχει σαν στόχο (σύμφωνα με την κα Kroes) να αποδυναμώσει τους διαχωρισμούς ανάμεσα στις χώρες, αλλά και να δημιουργήσει ακόμα πιο μαζικές και μεγάλες επενδύσεις στην υποδομή των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη. Όλα τα παραπάνω έχουν την υποστήριξη αρκετών κυβερνήσεων της Ένωσης. Εσείς τι πιστεύετε; Θα τα καταφέρει;

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles