18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Νέες αναφορές ότι η Samsung “πειράζει” τα αποτελέσματα των benchmarks και του Galaxy Note 3

    Η Samsung είχε κατηγορηθεί στα τέλη Ιουλίου ότι “ντοπάρει” το Galaxy S4, ώστε να πετυχαίνει καλύτερες επιδόσεις σε μετρήσεις benchmarks. Η εταιρεία είχε απαντήσει επίσημα ότι η μεταβολή των μέγιστων συχνοτήτων της GPU της συσκευής της γίνεται για άλλους σκοπούς και όχι για τη βελτίωση των benchmarks, οι συζητήσεις όμως δε σταμάτησαν και τώρα έχουμε νέες σχετικού τύπου αναφορές που προκαλούν καινούρια δημοσιεύματα.

    Note 3 benchmarks

    Σύμφωνα με αυτές -και όπως διαρρέει τώρα το δημοφιλές site Ars Technica– φαίνεται ότι η κορεατική εταιρεία έχει βρει τον τρόπο να “ενισχύει” τις επιδόσεις αναφοράς και του Galaxy Note 3, περιλαμβάνοντας κώδικα που “τρέχει” όλους τους πυρήνες της CPU του επεξεργαστή Snapdragon 800 που ενσωματώνει σε πλήρη ταχύτητα, μόνο κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων benchmark apps.

    Αυτό το “tweak” -που φαίνεται ότι έχει τη δυνατότητα να διακρίνει τα apps αναφοράς από συμβατικά– προσφέρει στο smartphone της Samsung, σύμφωνα με υπολογισμούς, τουλάχιστον 20% υψηλότερο σκορ σε εφαρμογές benchmarking, δίνοντάς του ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό (όπως π.χ. το LG G2 που διαθέτει τον ίδιο επεξεργαστή), σε σχετικές συγκριτικές μετρήσεις. Με τον ίδιο τρόπο, όπως αναφέρει το site, μπορεί να υπάρξει boost και στον τομέα των γραφικών.

    Από το Ars Technica σημειώνουν επίσης ότι έχουν βρει τον τρόπο να απενεργοποιήσουν αυτή τη βελτιστοποίηση, με αποτέλεσμα μετά από αυτό οι επιδόσεις του Note 3 να “προσγειώνονται” στη γη και να προσεγγίζουν αυτές του ανταγωνισμού.

    Σε κάθε περίπτωση, αυτή η κίνηση της Samsung δεν επηρεάζει το χρήστη του τηλεφώνου, μπορεί, ωστόσο, να δημιουργήσει “εντυπώσεις” σε reviewers που έχουν μάθει να βγάζουν συμπεράσματα για τις επιδόσεις smartphones μόνο από σύντομες μετρήσεις benchmarking apps, κάτι που είθισται στις μέρες μας (και για λόγους ευκολίας).

    Η Samsung δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη στα αιτήματα για σχολιασμό του εν λόγω δημοσιεύματος του Ars Technica, ωστόσο ο καθένας με βάση και τις προηγούμενες συζητήσεις και αναφορές για το S4 μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του…

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles