22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    H Nokia προετοιμάζεται για το μεγάλο comeback στα smartphones το 2016;

    To Nokia brand είναι τόσο ιστορικό που έχει συνδεθεί με την εξέλιξη και την πορεία της κινητής τηλεφωνίας και παρόλο που η Nokia σήμερα δεν αποτελεί παρά μία σκιά του παλιού εαυτού της, η ιστορική εταιρεία εξακολουθεί ακόμη και έχει σφυγμό. Η προσχώρηση του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών της εταιρείας στη Microsoft οδήγησε την γνωστή εταιρεία να σπάσει σε τρία διαφορετικά κομμάτια, όπου υπάρχει το τμήμα που ασχολείται με τον τομέα των δικτύων (που είναι και το πιο προσοδοφόρο), το τμήμα των Here Maps και τέλος το τμήμα που ασχολείται με την ανάπτυξη νέων φορητών συσκευών.

    nokiams4

    Ως γνωστόν, η Nokia μέχρι στιγμής εκτός από το N1 tablet δεν έχει παρουσιάσει κάποια άλλη συσκευή που φέρει το Nokia brand και αυτό γιατί υπάρχει ένας ειδικός όρος στη συμφωνία που έχει συνάψει με την Microsoft που την υποχρεώνει να μην κυκλοφορήσει smartphones με το όνομα της μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2016. Ωστόσο, μετά το πέρας του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος, όλα συνηγορούν ότι η Nokia θα επιστρέψει δριμύτερη στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας, κυκλοφορώντας μία νέα σειρά από Nokia smartphones! Αν και ακόμη δεν έχει υπάρξει κάτι χειροπιαστό, όμως παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι η Nokia έχει ήδη προχωρήσει στη στελέχωση του τμήματος ανάπτυξης νέων συσκευών με αρκετούς ταλαντούχους επαγγελματίες της βιομηχανίας, οι οποίοι θα αναλάβουν να χαρίσουν στη Nokia λίγη από την παλιά της αίγλη.  nokia-n1-02

    Εάν βέβαια κρίνουμε από την μορφή και τη λογική που ακολούθησε η Nokia με το N1, τότε δεν αποκλείεται να την δούμε στο μέλλον να σχεδιάζει smartphones, που όμως την διάθεση και την κατασκευή τους θα αναλαμβάνουν άλλες εταιρείες. Η πρόσφατη άλλωστε εξαγορά της Alcatel – Lucent από τη Nokia έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 15 (και πλέον) δισεκατομμυρίων ευρώ, ίσως τελικά να αποδεικνύει ότι το μεγάλο comeback της Nokia βρίσκεται μόνο λίγους μήνες μακριά!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles