15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Kι όμως, υπήρχε μία ομάδα στη Nokia που δοκίμαζε το Android στα Lumia

    Θυμάστε όλα αυτά τα «αν» που σκεφτόμασταν, την ημέρα που ανακοινώθηκε η εξαγορά του mobile division της Nokia από τη Microsoft; Το μεγαλύτερο απ’ όλα τα «αν» που βρίσκεται ακόμα στο στόμα όλων είναι «αν η Nokia είχε ανέβει στο άρμα του Android». Και η New York Times αποκαλύπτει πως ναι, υπήρχε μία ομάδα της Nokia που, μυστικά, δοκίμαζε το Android στα Lumia. Μελετώντας το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσουν Android Lumia κάποια στιγμή μέσα στο 2014.

    nokia-lumia-900-running-android-4.1

    Το ενδεχόμενο δεν ήταν και τόσο «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» μέχρι και την συμφωνία εξαγοράς. Όλες οι εταιρείες διαθέτουν “plan B” για τις στρατηγικές τους, ακόμα και στην περίπτωση της Nokia που ο εναγκαλισμός της με την Microsoft ήταν τόσο σφιχτός που ήξεραν σχεδόν όλοι ότι θα ολοκληρώνονταν η εξαγορά. Κι όμως, αυτή η ομάδα δούλευε πάνω σε ένα Android Lumia, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας και η διοίκηση της Nokia γνώριζε γι αυτό το project.

    H Nokia είδε να πέφτει το μερίδιο αγοράς της στα smartphones φέτος στο 3%, όταν το αντίστοιχο μερίδιο αγοράς το 2010, μόλις 3 χρόνια πριν έφτανε το 32,8%. Τα αίτια της πτώσης αυτής και την δική μας εκτίμηση γι αυτά, σας τα έχουμε παραθέσει. Το ενδεχόμενο όμως να βλέπαμε κάποια στιγμή με τα μάτια μας ένα, ένα και μοναδικό έστω Lumia να «τρέχει» Android, αποτελεί φαντασίωση. Μία απίθανη φαντασίωση που δεν θα γίνει ποτέ πια πραγματικότητα…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles