18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο αρχηγός των LulzSec, o Sabu, «κάρφωσε» συναδέλφους hackers στο FBI. Διώξεις σε Λονδίνο, Ιρλανδία, ΗΠΑ

    Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην κοινότητα των ακτιβιστών hackers καθώς αποκαλύπτεται σήμερα πως ο αρχηγός των LulzSec, με το ψευδώνυμο Sabu, είχε συλληφθεί μυστικά από το FBI και προκειμένου να «την γλιτώσει», κάρφωσε τους υπόλοιπους της ομάδας με αποτέλεσμα να ασκηθούν διώξεις σε 5 ακόμα μέλη σήμερα Τρίτη, ένας από τους οποίους φέρεται να είναι υπεύθυνος για την πολύκροτη επίθεση στην εταιρεία πληροφοριών Stratfor.

    Ο Sabu, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FoxNews, ονομάζεται Hector Xavier Monsegur, είναι 28 ετών, πατέρας 2 παιδιών και φέρεται να είναι η κεφαλή της ομάδας LulzSec που το περασμένο καλοκαίρι προκάλεσε 50 ημέρες χάους στο Internet με τις επιθέσεις της. Η σύλληψη του Sabu πραγματοποιήθηκε από το FBI τον Ιούνιο, χωρίς να ανακοινωθεί τίποτα. Ο ίδιος δήλωσε ένοχος για τις κατηγορίες που τον βάρυναν την 15η Αυγούστου 2011 και προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση του, έδωσε στο FBI στοιχεία για μέλη της ομάδας LulzSec, τα οποία και δικώονται σήμερα.  2 από την Μεγάλη Βρετανία, 2 από την Ιρλανδία κι έναν από το Chicago των ΗΠΑ.

    Οι διώξεις που ασκήθηκαν είναι εναντίον των Ryan Ackroyd (Kayla),  Jake Davis (Topiary) στο Λονδίνο, των  Darren Martyn (pwnsauce) και  Donncha O’Cearrbhail (palladium) στην Ιρλανδία και του Jeremy Hammond (Anarchaos) στις ΗΠΑ.

    Η ίδια αναφορά, το FoxNews δηλαδή, θέλει τον Hammond να είναι υψηλόβαθμο μέλος των Anonymous και να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της επίθεσης στην εταιρεία πληροφοριών Stratfor, τον Δεκέμβριο, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρχίσει να διαρρέει το Wikileaks μέσω των συνεργαζόμενων ειδησεογραφικών πρακτορείων και μέσων.

    Υπενθυμίζουμε πως η Scotland Yard, στην Αγγλία, υποτίθεται πως είχε συλλάβει τον Jake Davies, ή αλλιώς Topiary την 1η Αυγούστου 2011, ένα 18χρονο παιδί που ζει στα Shetland Islands της βορειοανατολικής ακτής της Σκωτίας… και ότι οι LulzSec, είχαν ανακοινώσει την διάλυσή τους τέλη Ιουνίου του 2011.

    Πηγές: +Anonymous, Wired, FoxNews

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles