14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Όταν το Χόλιγουντ τερματίζει τη νοσταλγία

    Ξέρετε ποια είναι η καλύτερη διασκευή σ’ ένα τραγούδι; Αυτή που θα το σεβαστεί, θα τιμήσει τον συνθέτη του, αλλά την ίδια στιγμή θα το “ξεσκίσει”, θα το αλλάξει τόσο πολύ που θα το μεταμορφώσει και θα καταλήξει με κάτι εντελώς ξεχωριστό που θα φέρει φαρδιά πλατιά την δική του σφραγίδα επάνω του.
    Το trailer του νέου Ghostbusters φρόντισε από το πρώτο δευτερόλεπτο να μας θυμίσει τι είχε γίνει πριν από τριάντα χρόνια. Πριν καν μας δείξει τι έχει σκοπό να πράξει ως reboot, θέλησε να τονίσει το παρελθόν, να ξεθάψει μνήμες και να παίξει με την νοσταλγία. Το αγαπημένο σπορ του Χόλιγουντ.

    ghostbusters2016

    Ούτε το Star Wars “έπαιξε” τον Darth, ούτε το Jurassic World ξεκίνησε με πλάνα από τα ερείπια του παλιού Πάρκου για να κερδίσει το “καινούργιο” κοινό. Και τα δύο, αν και προέρχονται από τεράστια franchise δεν “χάιδεψαν” το παρελθόν τους, δεν εκμεταλλεύτηκαν το brand τους υπερβολικά και δεν μας το έφεραν με το ζόρι στο στόμα. Εντάξει τα φωτόσπαθα και οι δεινόσαυροι δεν μπορούν να αλλάξουν. Είναι τόσο απαραίτητα όσο και οι κάμερες. Όταν όμως εξ αρχής προσπαθείς να πιέσεις το κοινό να συνδέσει παρόν με παρελθόν, τότε η δυναμική του καινούργιου target group χάνεται κάπου στο τόσο προφανές του marketing. 
    Γιατί να μην έχει μία έκπληξη το comeback του Ghostbusters; Γιατί να μην έχει μία ανατροπή; Τόσοι και τόσοι στενόμυαλοι παραπονέθηκαν για το all girl καστ, γιατί να μην τους “ταπώσεις” με κάτι έξυπνο και φουλ φεμινιστικό στο trailer; Πάρε παράδειγμα από τον Deadpool που αγνόησε κόσμο και κόσμο που προεξοφλούσε την αποτυχία του και έκανε αυτό που πίστευε από την αρχή, τα έκανε δηλαδή όλα λίμπα.

    Μία ταινία που έχει το τεράστιο χαρτί του “paranormal activity” όπου μπορείς να κάνεις πράματα και θάματα, προτιμά το κλασικό “vomit” πράσινου τζελ και καπάκι την πεπατημένη παρουσίαση των τεσσάρων χαρακτήρων. Αυτή το έχει με τα ηλεκτρονικά και τα κατσαβίδια, η άλλη φωνάζει στα αυτιά σου μέχρι να κουφαθείς (να κρατήσουμε και το μαύρο χαρακτήρα μη μας κατηγορήσουν και εμάς για ρατσιστές!) και οι Melissa McCarthy και Kristin Wiig είναι εκείνες που ξέρεις πως θα μονοπωλήσουν τα πάντα. Gags, ατάκες, κοντινά.

    ghostbusters-aykroyd

    Το να το παίζεις εκ του ασφαλούς είναι κάτι που το έχει τερματίσει όλη η Μέκκα του κινηματογράφου και εάν χάρηκαν κάποιοι ιδιαίτερα για την επιτυχία του Deadpool είναι πως ίσως κάποιοι αφήσουν επιτέλους τις φοβίες και το κομπιουτεράκι και προσπαθήσουν να ρισκάρουν λίγο παραπάνω. Όταν βλέπεις όμως το “Ghostbusters του 2016” να θέλει να πατήσει όλα τα κουμπιά της νοσταλγίας, ο ενθουσιασμός σου εξαφανίζεται στο δευτερόλεπτο. “This summer, a new team will answer the call”. Αυτό ισχυρίζεται το trailer ωστόσο για το “new” μη βάλει κανείς και το χέρι του στη φωτιά. Πιο πολύ μοιάζει με την τετράδα του original με διαφορετική ανατομία.

    Εάν χάσεις την πρώτη εντύπωση, δύσκολα κερδίζεις την ευκαιρία για μία δεύτερη. Ας περιμένουμε μέχρι τις 15 Ιουλίου να δούμε αν η ταινία έχει κανένα κρυμμένο άσσο στο μανίκι της.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles