21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    «Πάγος» στα σχέδια της Microsoft να φέρει Android apps στα Windows 10

    Κατά τη διάρκεια του Build Conference τον περασμένο Απρίλιο, η Microsoft είχε μεγάλα νέα, ανακοινώνοντας πως θα φέρει Android και iOS εφαρμογές στα Windows 10. Σύμφωνα με όσα είχαμε διαβάσει τότε,“όσοι γράφουν iOS αλλά και Android εφαρμογές θα μπορούν να μεταφέρουν εύκολα apps και games στα Windows 10 ως Windows universal apps, με τη Microsoft να τους παρέχει για το σκοπό αυτό δύο νέα software development kits. Στην περίπτωση του Android, η Microsoft επιτρέπει στους developers να χρησιμοποιούν Java και C++ code στα Windows 10, οι δε iOS developers θα μπορούν να εκμεταλλεύονται τον υπάρχοντα Objective C κώδικα. Έτσι, οι developers θα μπορούν να φέρνουν τις εφαρμογές τους στα Windows 10, χωρίς πρακτικά την ανάγκη να τις δημιουργούν από την αρχή, με αρκετά πιο εύκολο τρόπο.”

    Έχοντας περάσει περίπου ένα εξάμηνο, κι ενώ η εταιρεία προχωράει σε αυτό το κομμάτι όσον αφορά τα iOS porting tools, η συνεργασία στο κομμάτι του Android φαίνεται ότι έχει “παγώσει”.

    android-windows

    Όπως γράφει το Windows Central, το “Project Astoria” της Microsoft, όπως ονομάζεται, έχει σταματήσει και τα developer forums του έχουν “σιωπήσει”. Η Microsoft έχει απομακρύνει επίσης το Android subsystem που επέτρεπε την μεταφορά εφαρμογών στα Windows από την τελική έκδοση των Windows 10 Mobile, καθώς, όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπήρχαν ζητήματα που σχετίζονται με την απόδοση, ανησυχίες για την ασφάλεια και μία γενική επιφυλακτικότητα σχετικά με “πειρατεία” των εφαρμογών.

    Η υποστήριξη Android εφαρμογών έμοιαζε πάντα ως μία εύκολη λύση στο πρόβλημα έλλειψης εφαρμογών για smartphones που είχε το οικοσύστημα της Microsoft, ενώ η συνεργασία με το iOS ως μία ευκαιρία ώστε να επιτραπεί στους developers να σχεδιάσουν universal apps για tablets, PCs και smartphones. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσης της συνεργασίας, η Microsoft έδινε μία προτεραιότητα στην υποστήριξη iOS, απλά είχε συμπεριλαμβάνει και το Android στις ανακοινώσεις της σε μία προσπάθεια να καλύψει ένα μεγαλύτερο ποσοστό developers σε χώρες που οι iOS συσκευές δεν ήταν διαθέσιμες.

    “Δεν είναι έτοιμη η γέφυρα από το Android στα Windows 10”, αναφέρει χαρακτηριστικά, σχετικά με τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει για “πάγωμα” της υποστήριξης Android, ένας εκπρόσωπος της Microsoft, σημειώνοντας ότι “άλλα εργαλεία προσφέρουν πολύ καλές επιλογές” για τους developers. Από τη Microsoft σημειώνουν επίσης ότι θα παραμείνουν “δεσμευμένοι να προσφέρουν στους developers πολλές επιλογές ώστε να φέρουν τις εφαρμογές τους στην πλατφόρμα των Windows, συμπεριλαμβανομένων των γεφυρών που είναι ήδη διαθέσιμες για Web, iOS και σύντομα Win32”. Και “διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές”, κάποιοι σημειώνουν ότι μάλλον αυτό θέτει σε αμφισβήτηση το μέλλον του project όσον αφορά το Android, το οποίο δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, σίγουρο…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles