22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Google ξαναχτυπά! Αυτή τη φορά το Project Zero εκθέτει την Apple!

    Πριν από μερικές ημέρες σας είχαμε ενημερώσει για την κόντρα που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στη Microsoft και στη Google, με αφορμή την δημοσιοποίηση ενός κενού ασφαλείας από το Project Zero. Ως γνωστόν, στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να ανιχνεύει τα διάφορα bugs και security flaws που υπάρχουν σε δημοφιλείς εφαρμογές και λειτουργικά συστήματα και στη συνέχεια να ενημερώνει τις εταιρείες, έτσι ώστε να επικεντρωθούν στην κυκλοφορία διορθωτικών patches και updates εντός του χρονικού διαστήματος των 90 ημερών.

    apple-lock

    Μετά το πέρας του παραπάνω χρονικού διαστήματος και εφόσον δεν έχει γίνει καμία κίνηση από την εμπλεκόμενη εταιρεία, οι υπεύθυνοι του Project Zero προχωρούν στη δημοσιοποίηση του κενού ασφαλείας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους users να είναι πιο προσεχτικοί και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο του Project Zero μπήκε η Apple, καθώς το πρόγραμμα ανίχνευσε τρία κενά ασφαλείας (τύπου zero-day) στο OS X. Τα συγκεκριμένα κενά ανιχνεύθηκαν στις 20, 21 και 23 Οκτωβρίου του 2014 και η Apple παρόλο που ενημερώθηκε, δεν κυκλοφόρησε updates που να διορθώνουν την κατάσταση. Εφαρμόζοντας λοιπόν την πάγια τακτική της, η Google δεν θα μπορούσε παρά να κάνει γνωστά τα ευρήματα της στο Internet, κάτι που εννοείται ότι δεν άρεσε και πολύ στην Apple, η οποία έχει περάσει στο καταναλωτικό κοινό την αντίληψη ότι το λειτουργικό της είναι… άτρωτο. Το καλό βέβαια είναι ότι τα κενά που ανιχνεύθηκαν ήταν χαμηλής επικινδυνότητας, αν και μέχρι στιγμής η Apple δείχνει να τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα, καθώς δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles