24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Puzzlephone. Ένα ακόμη modular smartphone που έρχεται από το… Espoo της Φινλανδίας!

    Το Project Ara της Google δεν είναι η μόνη πρόταση στον τομέα των modular smartphones που φαίνεται ότι ετοιμάζεται. Αφού διαβάσαμε ήδη για το startup της Vsenn και τη λύση του, τώρα η Circular Devices, μία εταιρεία από το Espoo της Φινλανδίας (τη γενέτειρα της… Nokia δηλαδή), φαίνεται πως ετοιμάζει τη δική της σχετική συσκευή.

    Puzzlephone

    Η καινοτόμα -concept προς το παρόν- λύση της φινλανδικής εταιρείας αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία: το “Spine” (“σπονδυλική στήλη”) που περιλαμβάνει την LCD οθόνη, τα ηχεία και τη βασική δομή της συσκευής, το “Heart” (“καρδιά”) με την μπαταρία και τα δευτερεύοντα ηλεκτρονικά και το “Brain” (“εγκέφαλος”) με τα modules του επεξεργαστή και της κάμερας.

    phonebloks-puzzlephone

    Η Circular Devices προσανατολίζεται στη χρήση open-source standards για το λογισμικό της συσκευής, όπως π.χ. μία forked έκδοση του Android, εξετάζει, ωστόσο, και άλλες εναλλακτικές λύσεις.

    puz-3b.0

    Η εταιρεία πίσω από το Puzzlephone σημειώνει ότι εργάζεται πάνω στο project από το 2013, με την πρώτη εμπορική συσκευή να ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στο δεύτερο μισό του 2015. 

    Δείτε περισσότερα για το Puzzlephone στο ακόλουθο video.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles