15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Samsung: Δεν ενδιαφερόμαστε να βγάλουμε συσκευή με Firefox OS

    Το Firefox OS κάνει δυναμική εμφάνιση στο MWC 2013 της Βαρκελώνης, με συνέντευξη τύπου, μάλιστα, της Mozilla, αλλά και υποστήριξη του νέου mobile λειτουργικού από πολλούς κατασκευαστές. Η ZTE και η Alcatel έχουν ήδη ανακοινώσει τις συσκευές τους, η Huawei και η LG τα σχέδιά τους να κυκλοφορήσουν κι αυτές σχετικές προτάσεις, όπως και η Sony.

    Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, το Firefox OS, το νέο πολλά υποσχόμενο “ανοικτό” λειτουργικό της Mozilla, αφήνει, αυτή τη στιγμή, παγερά αδιάφορη τη Samsung, όπως δήλωσε στέλεχός της κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Βαρκελώνης.

    Τα νέα δε φαίνεται να προκαλούν έκπληξη, δεδομένου ότι η Samsung κυριαρχεί, έτσι κι αλλιώς, στην αγορά των Android smartphones, ενώ έχει στα άμεσα σχέδιά της τη δημιουργία συσκευών που θα τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Tizen, τα οποία ίσως κάνουν πρεμιέρα ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι. Παράλληλα, η εταιρεία “παίζει” ελαφρώς και με τα Windows Phone 8 και απ’ ό,τι φαίνεται δεν έχει στις σκέψεις της δοκιμές πάνω σε ένα νέο λειτουργικό.

    Θυμίζουμε ότι το Firefox OS, που έκανε το ντεμπούτο του στη Βαρκελώνη, βασίζεται στη γλώσσα προγραμματισμού HTML5, δίνοντας έμφαση στις web-based εφαρμογές που “τρέχουν” μέσα από το browser της συσκευής και, χάρη στον τρόπο που είναι στημένο, δεν απαιτεί υψηλά specs από τις συσκευές που το υποστηρίζουν. Έτσι, εξασφαλίζεται και η χαμηλή τιμή των smartphones που θα το ενσωματώνουν, τα οποία μπορεί να μην εντυπωσιάζουν με τα χαρακτηριστικά τους, όπως υπόσχεται όμως η Mozilla θα το κάνουν με τις επιδόσεις τους.

    Πηγή: CNET

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles