21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Satya Nadella. Ιδού ο επικρατέστερος για τη θέση του CEO της Microsoft

    Μπορεί το προχθεσινό βράδυ τα τεχνολογικά -και όχι μόνο- sites ανά τον πλανήτη να αναστατώθηκαν από την εξαγορά της Motorola Mobility που πέρασε από τα χέρια της Google στη Lenovo, πριν λίγες ώρες, ωστόσο, είχαμε κάτι διαφορετικό που προκάλεσε πανικό σχολιασμών, ένα δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο η Microsoft έχει επιλέξει τον νέο της CEΟ και αυτός είναι ο Satya Nadella.

    Satya Nadella

    Αν το όνομά του δε σας λέει κάτι, πρόκειται για έναν από τους εσωτερικούς υποψηφίους για τη θέση του Steve Ballmer, καθώς εργάζεται στη Microsoft από το 1992 και είναι επικεφαλής του cloud & enterprise division της εταιρείας, το οποίο έχει άκρως ικανοποιητικά αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα. Ο Satya Nadella είναι 47 ετών, γεννημένος στην Ινδία και θεωρείται ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας, διαθέτοντας engineering και όχι sales background (σε αντίθεση με τον Ballmer) κάτι που ίσως αποδειχθεί χρήσιμο αυτή την περίοδο για τη Microsoft.

    Μαζί με τις φήμες για την επιλογή του Nadella στη θέση του CEΟ, κυκλοφόρησαν ωστόσο και οι πληροφορίες ότι o Bill Gates θα παραιτηθεί από πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, με το μέλος του Δ.Σ. John Thompson να είναι ο επικρατέστερος για την αντικατάστασή του.

    Πληροφορίες από NYT και WSJ θέλουν, πάντως, το Διοικητικό Συμβούλιο της Microsoft να μην έχει πάρει την τελική του απόφαση ακόμη, αν και, όπως φαίνεται, ο Satya Nadella είναι αυτή τη στιγμή ο προτιμώμενος υποψήφιος. Για να δούμε πόσο σύντομα θα έχουμε τελικά νέο CEO για την εταιρεία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles