15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    TOP SECRET: Αυτός είναι ο φάκελος του Aaron Swartz στο FBI

    Ένας εκ των συνεργατών του Aaron Swartz, του ακτιβιστή του διαδικτύου που αυτοκτόνησε τον περασμένο μήνα υπό το βάρος των κατηγοριών της πολιτείας για την «υποκλοπή» στο σύστημα ακαδημαϊκών εργασιών του MIT, στην προσπάθειά του να τις δημοσιοποιήσει για να ανοίξει επιτέλους η επιστημονική κοινότητα, εξασφάλισε τον φάκελο που διατηρεί το FBI για τον Aaron Swartz. Τουλάχιστον τις 21 από τις 23 σελίδες.

    Ο φάκελος που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί ως ενέργεια ρουτίνας (εννοώντας πως ο Aaron Swartz με τον ακτιβισμό του έγινε ένα δημόσιο πρόσωπο οπότε το FBI ασχολήθηκε μαζί του), δεν είναι κάτι τρομερό. Οι πληροφορίες που έχει συλλέξει το FBI προέρχονται από την δημόσια δραστηριότητα του Swartz και λεπτομέρειες όπως το προφίλ του στο LinkedIN. Πράγμα που σημαίνει πως, αντί πια οι πράκτορες να κάνουν πραγματικά τους ντετέκτιβ για να μαθαίνουν πράγματα για τα πρόσωπα που τους ενδιαφέρουν (όπως έκαναν στην περίπτωση του Steve Jobs), το μόνο που κάνουν είναι μία μικρή αναζήτηση στο Internet.

    Είναι σημαντικό όμως να υπάρχει στην δημοσιότητα αυτός ο φάκελος, ως αναφορά προς όλους τους ακτιβιστές εκεί έξω. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιούμε πως όταν κάνουμε κάτι που έχει δημόσια απήχηση, υπάρχει κάποιος εκεί έξω που είναι η δουλειά του να παρακολουθεί. Γιατί; Μόνο εκείνοι ξέρουν.

    Aaron H. Swartz FBI File by

    Πηγή: The Next Web

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles