13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Στα Windows 10 θα κάνετε log-in και μέσω αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, προσώπου και ίριδας!

    Η Microsoft έχει ξεκινήσει να μας αποκαλύπτει… “μυστικά” των ερχόμενων Windows 10 και ακούγονται… συναρπαστικά. ¨Ετσι, μετά τη δημοσίευση που αφορά το λιγότερο χώρο που θα καταλαμβάνουν στο δίσκο του υπολογιστή μας, έρχεται ακόμη μία πιο ενδιαφέρουσα καθώς αφορά, μεταξύ άλλων, την πρόσβαση χωρίς… κωδικούς στο νέο λειτουργικό, αλλά και την αυξημένη ασφάλεια χρήσης.

    Η βιομετρική ασφάλεια μας έχει απασχολήσει αρκετά τελευταία, ιδιαίτερα σε λύσεις που προσφέρουν πρόσφατα smartphones και tablets. Τώρα, η Microsoft θέλει να την κάνει ένα κομβικό χαρακτηριστικό και των Windows 10, αξιοποιώντας το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή ακόμη και την ίριδα του ματιού σας, αντί για… passwords πρόσβασης στο λειτουργικό.

    biometric security windows 10

    Έτσι, χάρη στο νέο χαρακτηριστικό  Windows Hello, laptops με WIndows 10 που έχουν κάποιο σχετικό αισθητήρα θα μπορούν να συνδέονται αυτόματα αναγνωρίζοντας το δακτυλικό αποτύπωμα, το πρόσωπο ή την ίριδα του ματιού σας.

    Αν πάλι δε διαθέτει κάποια από τις παραπάνω δυνατότητες, το επίσης νέο χαρακτηριστικό Windows Passport θα αποτελέσει το plan b που θα σας επιτρέπει να είστε ααφαλείς. Εσείς θα τοποθετείτε έναν κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια θα επαληθεύετε εκ νέου την ταυτότητά σας πληκτρολογώντας έναν κωδικό PIN που είναι κρυπτογραφημένος στην ίδια τη συσκευή. Όσο είστε συνδεδεμένοι, το Passport θα μπορεί να πιστοποιεί την ταυτότητά σας χωρίς να χρειάζεται να τοποθετείτε passwords, σε ιστοσελίδες που έχουν αναπτύξει σχετική συνεργασία με τη Microsoft.

    Δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς τα νέα χαρακτηριστικά θα εμφανιστούν σε Technical Preview των Windows 10, ωστόσο μπορείτε να δείτε περισσότερα στοιχεία από τη Microsoft στο ακόλουθο video.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles