25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Πώς θα χτυπήσει η Microsoft τον Chrome και τον Firefox; Με έναν ολοκαίνουριο browser!

    Όσο κι αν δεν τον… πολυαγαπάμε αρκετοί τελευταία, ο Internet Explorer “συντροφεύει” τα Windows από το 1995. Φαίνεται, ωστόσο, ότι πιθανότατα ήρθε η ώρα για τη Microsoft να τον αφήσει για λίγο στην άκρη και να “ρίξει” το βλέμμα της στο τι κάνει ο ανταγωνισμός, ώστε να επανακτήσει το ενδιαφέρον των χρηστών για έναν browser της.

    microsoft-browser

    Αν, λοιπόν, πιστέψουμε τα όσα γράφει το ZDNet, η αμερικανική εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα νέο browser για τα Windows 10, ο οποίος έχει την κωδική ονομασία “Spartan” και, όπως, φαίνεται, δε θα αποτελεί νέα έκδοση του Internet Explorer αλλά μία εντελώς ολοκαίνουρια δημιουργία!

    Ο νέος browser θα χρησιμοποιεί και πάλι τα web engines της Microsoft, αλλά, όπως φαίνεται, είναι ακόμη πιο “ελαφρύς” και -αν πιστέψουμε τις προηγούμενες διαρροές- περισσότερο και από τον Chrome ή τον Firefox (οι οποίοι αποτελούν τους σημαντικότερους ανταγωνιστές αυτή τη στιγμή της Microsoft στο χώρο των browsers κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κοινού).

    Όπως σημειώνεται, πάντως, θα διατηρηθεί στην κυκλοφορία και ο Internet Explorer 11, για την περίπτωση που σε κάποιους είναι χρήσιμος για ορισμένες λειτουργίες και εφαρμογές.

    Φυσικά, δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση από τη Microsoft σχετικά με τις πληροφορίες αυτές, θεωρείται σχεδόν βέβαια, ωστόσο, ότι θα μάθουμε περισσότερα για τον “Spartan” στο event που ετοιμάζεται για τα Windows 10 στις 21 Ιανουαρίου, οπότε και περισσότερα consumer χαρακτηριστικά τους θα φτάσουν στο κοινό.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles