16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Windows 10. Αυτά είναι τα νέα «desktop» χαρακτηριστικά τους!

    Στα τέλη Σεπτεμβρίου η Microsoft μας είχε αποκαλύψει κάποια από τα χαρακτηριστικά των Windows 10, του νέου της λειτουργικού συστήματος που αφορά (σχεδόν) όλες τις συσκευές σας (desktops, laptops, tablets, Xbox, αλλά και smartphones). Σήμερα, ωστόσο, στο ειδικό Windows 10 event στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Redmond της Washighton αποκαλύφθηκαν σχεδόν όλες οι λεπτομέρειες για το επόμενο λειτουργικό της Microsoft.

    joe belfiore

    Ιδού, λοιπόν, όσα πρέπει να γνωρίζετε για την desktop έκδοσή τους, υπενθυμίζοντας ότι ήδη σας έχουμε ενημερώσει με ξεχωριστά posts τόσο για την έκδοση Windows 10 for Phones, όσο και για τη νέα Cortana και τον ολοκαίνουριο Spartan Browser της Microsoft.

    Να σημειώσουμε επίσης ότι, όπως ανέφερε ο Joe Belfiore, δε θα είναι όλα τα νέα χαρακτηριστικά διαθέσιμα για τους Windows 10 testers άμεσα, με μερικά να χρειάζονται “τρεις με τέσσερις μήνες” για να ολοκληρωθεί η ανάπτυξή τους.

    Την εμφάνισή του λοιπόν στα ανανεωμένα Windows 10 κάνει το νέο Start Menu της Microsoft, ανανεωμένο και προσαρμοσμένο στο… σήμερα. Υποστηρίζει πλέον, όπως γνωρίζαμε ήδη, και Metro apps, ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι μπορεί να τρέξει και σε full screen.

    windows-10

    Υπάρχει ένα νέο Action center για εκτέλεση ενεργειών εύκολα και γρήγορα -όπως π.χ. να κλείνετε το Wi-Fi και το Bluetooth- το οποίο να σημειώσουμε ότι λειτουργεί και ως το notification center της συσκευής σας (με τις ειδοποιήσεις, φυσικά, μπορείτε να αλληλεπιδράτε για μεγαλύτερη λειτουργικότητα). Η Microsoft σημείωσε επίσης πως ενοποιούνται τα Control Panel και PC Settings για μεγαλύτερη ευκολία του χρήστη.

    Συνολικά, ανανεωμένα είναι, βέβαια, και τα εικονίδια εφαρμογών που έχουν πλέον πιο modern & flat χαρακτήρα, για να ανταποκρίνονται στην εικόνα που θέλει να δώσει η Microsoft στα Windows 10.

    windows-10-2

    Ο Joe Belfiore παρουσίασε και το νέο Continuum mode, που, όταν αφαιρείτε το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι από μία συσκευή, σας ειδοποιεί με ένα μικρό pop-up για τη μεταφορά σας σε tablet mode. Να σημειώσουμε ότι το start button και η taskbar παραμένουν στην οθόνη του tablet, αν το επιθυμεί ο χρήστης.

    Φυσικά, όπως αναφέραμε και στο πιο λεπτομερές post μας νωρίτερα, το “παρών” δίνει η νέα Cortana για Windows 10, η οποία υποστηρίζει και desktops πλέον και κάνει την εμφάνισή της με ένα ειδικό πεδίο αναζήτησης δεξιά από το start button.

    windows-10-3

    Ειδική αναφορά έγινε και στον Project Spartan στον οποίο επίσης αφιερώσαμε ξεχωριστό post, καθώς και στις Universal Apps, όπως τις ονομάζει η Microsoft, (μία από αυτές είναι το Outlook) οι οποίες θα μπορούν να λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο σε όλες τις συσκευές σας (και στην έκδοση Windows 10 for phones).

    Το “παρών” δίνει και εδώ, όπως και στα Windows 10 for Phones, ένα νέο reading mode για πιο εύκολη ανάγνωση όπως επίσης και η δυνατότητα δημιουργίας μίας reading list που θα μπορείτε να συγχρονίζετε ανάμεσα σε smartphones, tablets ή PCs.

    Tα Windows 10 δίνουν πλέον και μεγαλύτερη έμφαση στο gaming, με μία νέα Xbox app με υποστήριξη Game DVR για να μοιράζεστε clips από πολλά PC games με τους φίλους σας (στέλνονται μέσω Xbox Live, έτσι και οι ιδιοκτήτες Xbox One μπορούν να τα δουν). Έχετε στη διάθεσή σας μία universal λίστα των “Χbox Gamers” φίλων σας σε κονσόλες ή Windows, πλήρη υποστήριξη για messaging και activity feed. Τέλος, το cross-play ανάμεσα σε Xbox One και Windows γίνεται μία πραγματικότητα, ενώ θα μπορείτε να κάνετε streaming παιχνίδια του Xbox One στα Windows 10 PCs και tablets σας μέσα από το Wi-Fi δίκτυό σας “αργότερα μέσα στη χρονιά” όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά από τη Microsoft.

    Τα καλά νέα είναι ότι, όπως ήδη σημειώσαμε, πως τα Windows 10 θα προσφέρονται δωρεάν τον πρώτο χρόνο διάθεσής τους για αναβάθμιση στους χρήστες Windows 8.1 και Windows 7, όπως φυσικά και σε αυτούς των Windows Phone 8.1.

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles