19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Project Spartan. Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα τον νέο browser των Windows 10!

    Ακούγαμε πολλά για το “Project Spartan”, δηλαδή το νέο browser της Microsoft, εδώ και μέρες, και να που στο σημερινό event των Windows 10 έχουμε την επίσημη ανακοίνωσή του. Ιδού, λοιπόν, οι πρώτες λεπτομέρειες που δίνει στη δημοσιότητα η αμερικανική εταιρεία από τη νέα εμπειρία περιήγησης στο Web για τα Windows 10.

    project-spartan-2

    Η Microsoft σημείωσε ότι o “Spartan” browser διαθέτει μία νέα rendering engine, ενώ, κατά τα άλλα, επικεντρώθηκε στο σημερινό event σε τρία κυρίως χαρακτηριστικά του, αφήνοντας ασαφή άλλα στοιχεία γι’ αυτόν.

    Το σημαντικότερο νέο feature επιτρέπει στους χρήστες να αφήνουν… σημειώσεις πάνω σε ένα web page και να τις συγχρονίζουν με το OneDrive ή να τις μοιράζονται με συνεργάτες τους. Με αυτό το χαρακτηριστικό, η Microsoft δίνει φυσικά έμφαση στις stylus δυνατότητες της οικογένειας Surface, ενώ, όπως είδαμε στο demo που πραγματοποιήθηκε στο event, μπορείτε με ευκολία να γράφετε οπουδήποτε στη σελίδα ή να προσθέτετε σημειώσεις, είτε με stylus, είτε με ποντίκι είτε ακόμη και με τα… δάκτυλά σας. Ο “Spartan” έχει και ένα νέο εργαλείο clipping για να σώζετε μέρη από σελίδες που επιθυμείτε και να τα αποθηκεύετε ή να τα στέλνετε με ευκολία στους φίλους σας.

    project-spartan-the-verge
    Ένα άρθρο του The Verge χρησιμοποιήθηκε για την παρουσίαση του νέου feature του Project Spartan που σας επιτρέπει να σημειώνετε ό,τι θέλετε στην οθόνη του υπολογιστή σας!

    Το δεύτερο χαρακτηριστικό που παρουσιάστηκε είναι το νέο reading mode που μετατρέπει την ανάγνωση μίας σελίδας σε μία εμπειρία παρόμοια με το να… διαβάζετε ένα βιβλίο (ένα χαρακτηριστικό που η Apple είχε προσφέρει και στο Safari) καθώς αφαιρεί στοιχεία όπως οι διαφημίσεις που μπορεί να σας… ενοχλούν, ενώ επιπλέον σας δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας μίας reading list που θα μπορείτε να συγχρονίζετε σε όλες τις συσκευές σας.

    Το τρίτο σημαντικό νέο feature είναι ότι στον Project Spartan θα είναι ενσωματωμένη η φωνητική βοηθός Cortana των Windows 10, αποκτώντας ιδιαίτερη χρησιμότητα σε πολλές περιπτώσεις πλοήγησης. Έτσι, όταν είστε π.χ σε μία σελίδα ενός εστιατορίου θα μπορεί να σας ενημερώνει για τις ώρες λειτουργίες του ή τα τηλέφωνα, να σας δώσει οδηγίες για το πώς θα πάτε κ.ο.κ.

    belfiore-project-spartan

    Περισσότερες λεπτομέρειες για το φιλόδοξο “Project Spartan” σχέδιο της Microsoft για τον browser των Windows 10 δε μάθαμε, ενώ δεν υπήρξε ενημέρωση ούτε για τις φήμες που διέρρευσαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με τις οποίες θα υποστηρίζει extensions του Chrome.

    Δεν ξεκαθαρίστηκε επίσης αν ο νέος browser θα αντικαταστήσει εντελώς τον Internet Explorer ή αν θα κυκλοφορεί παράλληλα με αυτόν. Το επόμενο διάστημα σίγουρα η Microsoft θα μας παρέχει περισσότερες πληροφορίες, όταν θα βρισκόμαστε και πιο κοντά στο λανσάρισμα των Windows 10 στην αγορά.

    Related Articles

    14 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles