21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    ZTE Blade Vec 4G Hands-on Review: Συνδυάζοντας οικονομία και δύναμη!

    Η κινεζική ZTE μας έχει συνηθίσει σε προϊόντα που διακρίνονται για τις ικανοποιητικές επιδόσεις τους, οι οποίες μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις συνδυάζονται και με προσιτή τιμή. Το μεγάλο ατού βέβαια της ZTE είναι ότι κυκλοφορεί μία ευρεία γκάμα συσκευών, οι οποίες καλύπτουν όλα τα βαλάντια και όλες τις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού, για αυτό και δικαιολογημένα η ZTE συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγάλους παίκτες στην κινεζική αγορά (και όχι μόνο). To ΖΤΕ Blade Vec 4G που πρόκειται για ένα από νεότερα μέλη της οικογένειας Blade, λανσάρεται από τη γνωστή εταιρεία ως μία από τις πιο οικονομικές 4G λύσεις που υπάρχουν στην αγορά και παρόλο που σε επίπεδο τιμής εντάσσεται στη low-range κατηγορία (κάτω από το ψυχολογικό όριο των 200 ευρώ), αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι διαθέτει μία σειρά από mid-range χαρακτηριστικά, τα οποία όπως θα δείτε και παρακάτω το καθιστούν αρκετά ελκυστικό στο μέσο χρήστη.

    ZTE BLADE VEC_2

     Εξωτερικές εντυπώσεις

    Πιάνοντας το ZTE Blade Vec 4G στα χέρια μας, η πρώτη αίσθηση που μας άφησε είναι ότι πρόκειται για μία αρκετά στιβαρή κατασκευή, η οποία σε επίπεδο design διαφοροποιείται από τα smartphones με τις παραδοσιακές τετράγωνες άκρες, καθώς εδώ έχουμε να κάνουμε με μία συσκευή, η οποία ξεχωρίζει για τα στρογγυλοποιημένα μέρη της. Παράλληλα, το ενδιαφέρον αναμένεται να κεντρίσει το πίσω τμήμα του, το οποίο ξεχωρίζει για την διακοσμημένη και τη λεία επιφάνεια του, παρόλο που και εδώ το υλικό κατασκευής που επικρατεί  είναι το πλαστικό. To Blade Vec 4G είναι σχετικά ελαφρύ, καθώς ζυγίζει περίπου 132 γραμμάρια και η συσκευή λόγω του κομψού design της (πάχος κάτω από τα 8mm), βοηθάει στον χειρισμό με το ένα χέρι.

    ZTE BLADE VEC_4
    Σε ότι έχει να κάνει με την τοποθέτηση των πλήκτρων, το Blade Vec 4G είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο σε σύγκριση με την πλειονότητα των συσκευών που φέρουν οθόνη κοντά στις 5 ίντσες, καθώς η mini-USB θύρα για την φόρτιση και τη μεταφορά δεδομένων βρίσκεται στο επάνω τμήμα και το audio-in jack για τα ακουστικά και το hands-free βρίσκεται τοποθετημένο στο κάτω μέρος. Επιπλέον, η συσκευή της ZTE δεν διαθέτει αποσπώμενο καπάκι, για αυτό και το tray για την εισαγωγή της micro SIM βρίσκεται στην αριστερή πλευρά και όχι στο εσωτερικό του κινητού. Όσον αφορά, τα κλασικά πλήκτρα ελέγχου (power lock και volume up and down buttons), αυτά βρίσκονται τοποθετημένα στο δεξιό τμήμα της συσκευής.

    ZTE BLADE VEC_7

    ZTE BLADE VEC_6
    Επίσης, σε αυτό το σημείο αξίζει να προσθέσουμε ότι το smartphone της ZTE δεν διαθέτει MicroSD slot, για αυτό και οι users δεν μπορούν να επεκτείνουν την εσωτερική μνήμη του και θα πρέπει να αρκεστούν στα 16GB που τους παρέχει το μοντέλο της ZTE. Από το πίσω μέρος δεν λείπει η κύρια κάμερα (8MP), ενώ το Blade Vec 4G περιλαμβάνει και μία μπροστινή κάμερα που παρέχει ποιότητα εικόνας στο 1MP. Σε γενικές γραμμές, σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης και design, το Blade Vec 4G δεν μας άφησε αρνητικές εντυπώσεις, καθώς από το πρώτο κιόλας λεπτό που το πιάσαμε στα χέρια μας αισθανθήκαμε αμέσως ότι πρόκειται για μία κομψή συσκευή, η οποία διακρίνεται για την ευκολία χρήσης της.

    ZTE BLADE VEC_1

     Οθόνη, hardware & software

    To Blade Vec 4G της ZTE διαθέτει μία multitouch οθόνη 5 ιντσών, τεχνολογίας TFT και ποιότητας 720p HD (ανάλυση 1280×720 pixels), η οποία ξεχωρίζει για την ευκρίνεια και τα υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας, αλλά και για τα άριστα επίπεδα φωτεινότητας. Περνώντας στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το μοντέλο της ZTE διαθέτει έναν τετραπύρηνο Snapdragon 400 της Qualcomm στα 1.2GHz με ένα 1GB μνήμης RAM, ενώ η διαχείριση των γραφικών ανήκει σε μία GPU Adreno 305. Τρέχοντας το benchmarking utility της Antutu, τα αποτελέσματα που μας έδωσε σίγουρα δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «top», όμως η αλήθεια είναι ότι η συσκευή της ZTE δεν εμφανίζει το παραμικρό πρόβλημα στο άνοιγμα των εφαρμογών και στην πλοήγηση στο Internet, όπου σίγουρα η εκμετάλλευση του 4G δικτύου καθιστά το smartphone της ZTE ταχύτατο. Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Antutu το Blade Vec 4G δεν έδειξε να τα πηγαίνει και πολύ καλά στη διαχείριση των 3D γραφικών, εμφανίζοντας χαμηλά frame rates στο απαιτητικό graphics test του Antutu. Παρόλα αυτά, εάν ψάχνετε μία συσκευή για basic και όχι πολύ απαιτητικές εφαρμογές το Blade Vec 4G είναι βέβαιο ότι θα σας καλύψει πλήρως.

    Antutu_ZTE_Blade_Vec
    Όπως προαναφέραμε η συσκευή της ZTE δεν διαθέτει τη δυνατότητα επέκτασης μέσω θύρας MicroSD, για αυτό και οι χρήστες της θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι θα μείνουν με 16GΒ (14.6GB για την ακρίβεια όταν φορμαριστεί), όπου σε αποθηκευτικό χώρο αυτό είναι πολύ λιγότερο, καθώς 1.95GB καταλαμβάνονται από το λειτουργικό, περίπου 3.8GB είναι διαθέσιμα για την εγκατάσταση εφαρμογών και περίπου 8.8GB λειτουργούν ως αποθηκευτικός χώρος. Σίγουρα, η προσθήκη μίας MicroSD slot θα έλυνε τα χέρια των users που ενδεχομένως να βρουν το συγκεκριμένο χώρο σχετικά μικρό. Όσον αφορά το λειτουργικό, η συσκευή «τρέχει» Android KitKat 4.4.2 χωρίς ιδιαίτερες προσθήκες στο user interface, ωστόσο μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της συσκευής είναι ότι περιλαμβάνει μία εφαρμογή της Dolby, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους users να καθορίζουν την ηχητική απόδοση του Blade Vec 4G, επιλέγοντας μία σειρά από διαφορετικά ηχητικά modes (και πράγματι το μοντέλο της ZTE προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις στον ηχητικό τομέα με πεντακάθαρο ήχο, χωρίς παραμορφώσεις).
    Όσον αφορά, τη συνδεσιμότητα της συσκευής, το ZTE Blade Vec 4G, παρέχει μία ευρεία γκάμα επιλογών και δυνατοτήτων στους χρήστες υποστηρίζοντας: GPS, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot όπως επίσης Bluetooth 4.0 και DLNA.

    ZTE BLADE VEC_5

    Κάμερα και αυτονομία

    Όπως τα περισσότερα smartphones της συγκεκριμένης κατηγορίας, έτσι και το ZTE Blade Vec 4G διαθέτει ένα αισθητήρα κύριας κάμερας που παρέχει ανάλυση φωτογραφιών στα 8MP, προσφέροντας επίσης μία σειρά από κλασικές λειτουργίες όπως Geo-Tagging, Auto-Focus και Face-Detection, ενώ παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα για video recording με ποιότητα στα 1080p. Σε γενικές γραμμές, η ποιότητα των φωτογραφιών που τραβάει το Blade Vec της ZTE δεν μας άφησε παραπονεμένους κυρίως λόγω και της γρήγορης απόκρισης της, ενώ επίσης από τη συσκευή δεν λείπει και η μπροστινή κάμερα με παρεχόμενη ανάλυση στο 1MP, η οποία κρίνεται ως αρκετή για basic selfie photos και video calls. Ολοκληρώνοντας την κριτική μας στο 4G smartphone της ZTE δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε και στην αυτονομία της συσκευής, η οποία τροφοδοτείται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα στις 2300mAh, η οποία παρέχει ικανοποιητική αυτονομία που κυμαίνεται κοντά στις 5.5 με 6 ώρες σε περίπτωση πλήρους λειτουργίας.

    ZTE BLADE VEC_3

    Το οικονομικό 4G που ξεχωρίζει!

    Χωρίς αμφιβολία, τo ΖΤΕ Blade Vec 4G είναι μία εξαιρετική πρόταση εάν την κρίνουμε σε συνάρτηση με την τιμή που διατίθεται στην αγορά, καθώς το συγκεκριμένο κινητό προσφέρει πολλά περισσότερα από τα 159 ευρώ που στοιχίζει (με μοναδική παραφωνία ίσως την έλλειψη microSD slot για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου). Σίγουρα δεν είναι ούτε το πιο γρήγορο smartphone, ούτε φέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ωστόσο με την προαναφερθείσα τιμή και με αυτά που προσφέρει, πρόκειται για μία καλή ευκαιρία για τον μέσο χρήστη που αναζητά ένα κινητό που ναι μεν να του παρέχει πολλές δυνατότητες, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αδιαμφισβήτητα, το ZTE Blade Vec 4G αποδεικνύει περίτρανα ότι οι κινέζοι γνωρίζουν πολύ καλά το πώς να βρίσκουν την χρυσή τομή ανάμεσα στις επιδόσεις και στο χαμηλό κόστος.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles