BREAKING

Αποκωδικοποιητές DVB-T: Αγόρασε έναν τώρα!

Είσαι ένας από τους 200.000 Αθηναίους που έχουν κεραία στραμμένη προς την Αίγινα ή τον Υμηττό, θέλεις να έχεις στην τηλεόραση σου την καθαρότερη εικόνα με τον καλύτερο ήχο που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε επίγεια μετάδοση τηλεοπτικού σήματος στην Ελλάδα και δεν έχεις αγοράσει τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4. Δεν τρέχει τίποτα! Πάρε ένα εξωτερικό δέκτη και θα είσαι “Digea Ready”. Από μοντέλα; Άλλο τίποτα!

Hyundai HDT3025 €35,90

Είναι ένας ψηφιακός δέκτης MPEG4 που είναι συμβατός με τον τρόπο εκπομπής των καναλιών στο πακέτο της Digea. Διαθέτει ενσωματωμένο PVR, που σημαίνει ότι την ώρα που βλέπεις ένα κανάλι, μπορείς και να γράφεις το πρόγραμμα κάποιου άλλου. Αν μάλιστα δε χωράει ο εσωτερικός σκληρός για την εγγραφή των προγραμμάτων, μπορείς να κουμπώσεις στην υποδοχή USB έναν εξωτερικό σκληρό και να κάνεις τη δική σου βιβλιοθήκη εγγραφών. Από συνδέσεις έχει τα βασικά που χρειάζεσαι όταν είσαι νέος στο άθλημα. Μια είσοδο RF για να παίρνει σήμα από την κεραία, μια έξοδο RF για να συνδεθεί με την τηλεόραση και να βλέπεις τα κανάλια που δεν είναι στο μπουκέτο Digea και ένα Scart που στέλνει το ψηφιακό σήμα στην τηλεόραση για το ψηφιακό πακέτο.

SPECS
Formats MPEG4
USB
Ανάλυση βίντεο: 720x576i
PVR

TRY
+ Οικονομικός, τίμιος, και απλός στη χρήση (Grandma ready δηλαδή)

CRY
- Χωρίς MPEG-2 πρωτόκολλο

IQ Smart DVB-T750 €59,89

Ένας δέκτης που τιμά το όνομα του διαθέτοντας μια πολύ καλή σχέση value for money αφού στο κόστος αγοράς του περιλαμβάνει και την υποστήριξη HD (όταν κάποτε γίνει). Μέχρι να δούμε HD στην επίγεια μετάδοση ο IQ τουλάχιστον είναι διατεθειμένος να συνδεθεί μέσω της θύρας HDMI στην τηλεόρασή σου και να σου δώσει την καθαρότερη ψηφιακή εικόνα και ήχο με ένα μόνο καλώδιο, κάτι που είναι από μόνο του σημαντικό με τόσες συσκευές στο έπιπλο της τηλεόρασης. Εκτός από το MPEG4 υποστηρίζει και MPEG2 για να βλέπεις και την ΕΡΤ ψηφιακή (Λιακόπουλο, Μπεκατώρου και αδελφούς Γεωργιάδη θα συνεχίσεις να βλέπεις από το δέκτη της τηλεόρασής σου). Έχει θύρα USB για σύνδεση με εξωτερικό σκληρό για εγγραφές μέσω του PVR, ενώ από την ίδια θύρα μπορεί να αναπαράγει και αρχεία MPEG4 και MOV και AVI.

SPECS
Formats MPEG4,MPEG-2
HDMI
USB
Ανάλυση βίντεο: 1920X1080i
PVR

TRY
+ Πολύ καλή σχέση τιμής απόδοσης

CRY
- Αργή εναλλαγή καναλιών

Crypto Redi 50SD €39,89

Μικρός και κομψός δέκτης που δεν θα σε προβληματίσει καθόλου από τη στιγμή που θέλεις μια plug & play κατάσταση. Ρεύμα και ένα scart είναι αρκετό για να παίξει αμέσως και φέρει τα κανάλια της Digea και της ΕΡΤ ψηφιακής στην οθόνη σου. Αν θέλεις εγγραφή μέσω PVR, pause, rewind και άλλα τέτοια κόλπα, θα πρέπει να μπεις στον κόπο να συνδέσεις ένα εξωτερικό σκληρό για να δώσεις μεγαλύτερο έλεγχο στον εαυτό σου και στον τρόπο που βλέπεις τηλεόραση. Μπορείς επίσης να αναπαράγεις μουσική ή φωτογραφίες μέσω της ίδιας USB θύρας. Φυσικά διαθέτει τη δυνατότητα εμφάνισης EPG (Electronic Program Guide) που παρέχει και η Digea, για να ξέρεις πότε θα προγραμματίσεις εγγραφή ή τι θα παίξει μετά τις ειδήσεις.

SPECS
Formats MPEG4,MPEG-2
USB
Ανάλυση βίντεο: 720x576i
PVR

TRY
+ Απλός και φθηνός

CRY
- Από την USB αναπαράγει μόνο .mp3 και .jpg

F&U DTR2219PVR €39,00

H πρόταση της Funai είναι από τις πρώτες που είδαμε στην Ελληνική αγορά. Ιδανική λύση για όσους έχουν πολλές τηλεοράσεις σε ένα σπίτι και δε θέλουν να πληρώσουν μια περιουσία σε δέκτες. Οι βασικές συνδέσεις είναι εκεί για να έχεις μία plug & play κατάσταση σε λίγα λεπτά με 3 κινήσεις. Ρεύμα, scart, αυτόματη σάρωση και το ψηφιακό πακέτο της Digea θα βρεθεί στην τηλεόρασή σου. Στη δοκιμή μας σπάσαμε ρεκόρ ταχύτητας, αφού είδαμε την ψηφιακή εικόνα στην οθόνη μας σε μόλις 7 λεπτά από τη στιγμή που ξεπακετάραμε το δέκτη. Για PVR ο DTR2219 υποστηρίζει το κλασικό setup με USB σύνδεση ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου.

SPECS
Formats MPEG4,MPEG-2
USB
Ανάλυση βίντεο: 720x576i
PVR

TRY
+ Αξιόπιστη plug & play λύση

CRY
- Απρόθυμο τηλεκοντρόλ

GEMINI 4HD €78,00

Αν θέλεις κάτι σε ανεβασμένο τότε ίσως είναι η περίπτωση που σε ενδιαφέρει. Από τα λίγα προϊόντα του είδους που δεν προέρχονται από την Άπω Ανατολή αλλά από τη λεβεντογέννα Γερμανία (λέμε τώρα). Με full HD υποστήριξη είναι έτοιμος για την εξέλιξη της ψηφιακής εκπομπής σε High Definition, αλλά μέχρι τότε δε θα σε χαλάσει καθόλου να το συνδέσεις με την τηλεόραση μέσω HDMI για την καλύτερη δυνατή απόδοση εικόνας και ήχου. Φυσικά δεν του λείπει θύρα για εξωτερικό σκληρό δίσκο ή USB stick για εγγραφή προγράμματος, ενώ από την ίδια θύρα μπορεί να αναπαράγει αρχεία MP3 και να προβάλλει στην τηλεόραση τις φωτογραφίες σου.

SPECS
Formats MPEG4,MPEG-2
HDMI
USB
Ανάλυση βίντεο: 1920X1080i
PVR

TRY
+Αξιόπιστος HD δέκτης και με καλή υποστήριξη

CRY
-
 Δεν αναπαράγει από τη USB video formats

Neotion Viaccess MPEG-4 DVB-T €45

Ο μικρότερος δέκτης so far που σου δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψεις τη τηλεόρασή σου, το DVR Recorder ή οποιοδήποτε επίγειο ή δορυφορικό δέκτη σου σε αποκωδικοποιητή MPEG4. Αρκεί βέβαια να διαθέτει Common Interface slot. Ουσιαστικά είναι μια ad-in κάρτα που υπόσχεται να σε απαλλάξει από καλώδια, κεραίες, βύσματα και άλλα ανεπιθύμητα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι συμβατή με τα περισσότερα μοντέλα τηλεοράσεων, ψηφιακών δεκτών, DVD recorders κλπ. Δεν διαθέτει βέβαια PVR, USB και άλλα τέτοια καλούδια , αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα σ’αυτή τη ζωή. Plug & Play λοιπόν και καλή τηλεθέαση.

SPECS
Formats MPEG4
CI (Common Interface)
Ανάλυση βίντεο: 720x576i

TRY
+ Τέρμα τα καλώδια

CRY
- Ασυμβατότητα με αρκετές τηλεοράσεις

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment